Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Riga Open 2013" sāksies 23. augustā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Riga Open 2013" sāksies 23. augustā
”Riga Open 2013”
Foto: curling.lv

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Latvijas 2013./2014. gada kērlinga sezonas pirmās sacensības – starptautiskais kērlinga turnīrs „Riga Open 2013”. Šis ir jau trešais gads, kad sacensību sezonu „Kērlinga Hallē” atklāj šis turnīrs, šogad varam lepoties ar ļoti spēcīgu turnīra dalībnieku sastāvu, informē sacensību organizatori.

Riga Open 2013 piedalīsies kopumā divpadsmit augsta līmeņa komandas no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas, Dānijas un Ungārijas. Kā spilgtākie dalībneiki ir jāmin trīs jaukto komandu kērlinga izlases (Latvijas, Igaunijas un Ungārijas), Norvēģijas nacionālā kērlinga čempionāta otrās vietas ieguvēji "Team Høiberg", kuri valsts čempionātā piekāpās tika vienai no pasaules slavenākajām kērlinga komandām – "Team Ulsrud", daudzkārtējās Dānijas pārstāves Pasaules un Eiropas sieviešu kērlinga čempionātos "Team Jensen", Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases ("NICOLL/Regža" un "A41/Gulbis") kā arī Lietuvas vīriešu izlase un Baltkrievijas sieviešu izlase.

Pagājušajā gadā par ”Riga Open 2012” uzvarētājiem kļuva Jelgavas Kērlinga Klubu pārstāvošā komanda "JUNKERS/Smilga", kuri finālā uzveica 2013./2014. gada Latvijas sieviešu kērlinga izlasi "NICOLL/Regža".

Komandas sākotnēji tiks sadalītas trīs grupās un aizvadīs trīs grupu apļa spēles. Pēc grupu apļa spēlēm tiks aizvadīti pusfināli un fināli kuros noskaidros komandu gala rangu. Grupu apļa un pusfināla spēles tiks aizvadītas 23. un 24. augustā, savukārt finālspēles norisināsies 25. augustā. Spēles par godalgām paredzēts sākt 25. augusta pulksten 14:00. "Riga Open 2013" visas spēles norisināsies „Kērlinga Halle” telpās Biķernieku ielā 121h, Rīgā.

Pilns spēļu kalendārs un iespēja sekot līdzi visām spēlēm, ar online video un rezultātu palīdzību ir Latvijas Kērlinga Asociācijas mājaslapas curling.lv sadaļā „Turnīri/Riga Open”.

Latvijas Kērlinga Asociācija organizē starptautisko kērlinga turnīru ”Riga Open 2013” ar Rīgas Domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta atbalstu.

Informāciju sagatavoja Latvijas Kērlinga Asociācijas ģenerālsekretārs Roberts Birznieks.

Izmantotie resursi:
Curling.Lv