Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempiona zirgiem konstatēts dopings

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskā čempiona zirgiem konstatēts dopings
Stīvs Gerdā ar zelta medaļu Londonā
Foto: AP / Scanpix

Londonas olimpisko spēļu čempions, šveiciešu konkūrists Stīvs Gerdā atstādināts no sacensībām, jo diviem viņa zirgiem konstatētas pozitīvas dopinga proves.

Maija dopinga provēs tika atrastas kodeīna, oripavīna un morfīna pēdas. Olimpiskajam čempionam no 20. jūlija piemērota pagaidu diskvalifikācija līdz galīgā lēmuma pieņemšanai šajā lietā, savukārt viņa zirgi Nino des Buissonnets un Nasa uz diviem mēnešiem atstādināti no sacensībām.

Kā jau ziņots, aprīlī Stīvs Gerdā uzvarēja Pasaules kausa finālsacensībās Lasvegasā, mūsu Andis Vārna tur ieguva 29. vietu, bet Kristaps Neretnieks finišēja 36. pozīcijā.

Konkūra pasaules rangā pirmais šobrīd ir skots Skots Brašs, kurš Londonas olimpiskajās spēlēs ieguva zeltu komandu sacensībās. Šajā rangā Stīvs Gerdā patlaban ir trešais, pēc šķiršanās no krievu zirgiem Latvijas labākais konkūrists Kristaps Neretnieks noslīdējis uz 197. pozīciju, bet Andis Vārna ieņem 432. vietu.

Izmantotie resursi:
www.fei.org

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 15:04, pirms 9 gadiem
Nesapratu- tātad jātnieka reitingu nosaka pēc izcīnītajiem punktiem ar katru zirgu un zirga maiņas gadījumā tas zūd? Tad jau jaunajam jātniekam pieplusojas zirga izcīnītie punkti ar iepriekšējo jātnieku?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 15:10, pirms 9 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Nesapratu- tātad jātnieka reitingu nosaka pēc izcīnītajiem punktiem ar katru zirgu un zirga maiņas gadījumā tas zūd? Tad jau jaunajam jātniekam pieplusojas zirga izcīnītie punkti ar iepriekšējo jātnieku?
Neretniekam bija labi zirgi, tagad ir kaut kādi citi.
Punktus dod jātniekam. Ja nav labi zirgi, reitingā tas parādās.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-22 15:45, pirms 9 gadiem
Žēl džeka. Zirgi sarijas tabletes, bet šim jācieš...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-22 16:40, pirms 9 gadiem
te pat zirgam jāsmejas
kapēc zirgam diskvalifācija ir 2 mēneši, bet cilvēkam 2-4 gadi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja