Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvēja Oleksejenko pārvar Eiropas čempionāta pirmo kārtu

Loka šāvēja Oleksejenko pārvar Eiropas čempionāta pirmo kārtu
Jūlija Oleksejenko (pa kreisi)
Foto: worldarchery.smugmug.com

Dažādām sekmēm Eiropas čempionātā loka šaušanā šodien startējuši Latvijas sportisti. Sacensības noslēgušās teju visiem latviešiem – parīt disciplīnā ar kompaktloku startu turpinās Jūlija Oleksejenko.

Vīru sacensībās ar rekursīvo loku startēja trīs Latvijas sportisti. Kvalifikācijā vislabāk veicās Jānim Amatniekam, kurš ieņēma 80.vietu (103 sportistu konkurencē) ar 615 punktiem. Jānis Apsītis sasniedz 83.labāko punktu summu (614), bet 94.pozīciju ieņēma Eduards Lapsiņš (595). Ar 683 punktiem kvalifikācijā labākais bija Itālijas sportists Mauro Nespoli.

Izslēgšanas cīņās latvieši izstājās jau pirmajā kārtā (četrām kārtām seko ceturtdaļfināls). Komandu cīņās Amatnieks, Apsītis un Lapsiņš ar 1827 punktiem palika 27.vietā (31 komanda) un astotdaļfinālam nekvalificējās.

Sacensībās ar kompaktloku Kaspars Elarts kvalifikācijā nopelnīja 663 punktus, sasniedzot 54.labāko punktu summu 57 dalībnieku konkurencē. Ar 708 punktiem uzvarēja dānis Martins Damsbo. Arī Elarts izstājās pirmajā izslēgšanas dueļu kārtā (ceturtdaļfināls seko pēc trijām kārtām).

Dāmu sacensībās ar rekursīvo loku Anete Kreicberga uzrādīja 58.labāko punktu summu (587), Rimma Matjeveva bija 68.vietā (552), savukārt Elīna Lapsiņa – 72.pozīcijā (514 punkti; 73 dalībnieku konkurencē). Labāko punktu summu uzrādīja poliete Karīna Lipjarska (659). Līdzīgi kā vīri, arī dāmas izstājās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Ar 1653 punktiem Kreicberga, Matvejeva un Lapsiņa palika 18.vietā 19 izlašu konkurencē. Jaukto pāru sacensībās Kreicberga un Amatnieks nopelnīja 1202 punktus, paliekot 25.vietā 29 valstu konkurencē.

Jūlija Oleksejenko uzrādīja 29.labāko punktu summu (671) sacensībās ar kompaktloku. Kvalifikācijā uzvarēja Krievijas sportiste Albīna Loginova (692). Oleksejenko izslēgšanas cīņās pārvarēja pirmo kārtu, pārspējot Šveices sportisti Klementīni De Džūli. Otrajā kārtā parīt Latvijas sportistei būs jāspēkojas ar Horvātijas pārstāvi Maju Orliču. Jaukto pāru sacensībās ar kompaktloku Oleksejenko un Elarts sakrāja 1334 punktus un palika pēdējā – 19. – vietā.

Izmantotie resursi:
www.ianseo.net - Ianseo & Ianseo Team