Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa otrajā posmā iejādē Lielo balvu iegūst Rozenberga

Rolands Eliņš

Latvijas kausa otrajā posmā iejādē Lielo balvu iegūst Rozenberga
Terēza Rozenberga
Foto: LJF

Sestdien, 21. maijā, sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības iejādē un paralimpiskajā iejādē.

Sacensībās piedalījās arī Lietuvas sportistes. Tā beidzot mūsu labākajam iejādes duetam Terēzei Rozenbergai ar Kivi (JSK “Mežstrazdiņi”) sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā parādījās konkurente – Raimonda Palionīte ar Linguist G. Patīkami, ka Terēze uzvarēja ar rezultātu 64,77%, bet Raimonda saņēma vērtējumu 58,93%.

Uzvarētāja Lielajā balvā Terēze Rozenberga: “Lieliski, ka bija vēl kāda konkurente – Raimonda, un vēlētos, lai viņu būtu vēl vairāk, – lai brauktu arī vēl citas meitenes no Lietuvas, kas var startēt Lielajā balvā, kā arī no Igaunijas, kur līmenis ir vēl pakāpi augstāks nekā dienvidu kaimiņiem. Par sniegumu, protams, jāuzteic Kivi, bet esmu priecīga arī par Kvarca rezultātu, ar kuru ieguvu otro vietu Shēmā III.”

Uzvarētāja Vidējā balvā I Agnese Kukaine: “Esmu priecīga par paveikto, jo ar Londy Light nebijām ilgi startējuši. Zirga veselības problēmu dēļ pagājušo sezonu nācās izlaist, un tikai ziemas čempionātā reizi pamēģināju doties uz startu. Tagad sniegums izdevās salīdzinoši daudz labāks, un daudzi elementi izdevās, bet, protams, kopumā vajadzētu vēl labāk, taču tam nepieciešams laiks. Gandarījums arī par otru zirgu Eko, kurš pirmoreiz startēja Mazajā balvā un ieguva trešo vietu. Šīs sacensības bija veiksmīgas arī mūsu sporta klubam “Temperaments” kopumā – Aiga Silavniece uzvarēja Mazajā balvā, bet Līga Ģīle – amatieru konkurencē.”

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Atšķirībā no pirmā posma sacensībām šoreiz tās notika arī paralimpiskajā iejādē, kur dalībnieku skaits ir dubultojies. Uzvarēja mūsu olimpiskā cerība – Rihards Snikus, kurš izcīnījis tiesības startēt Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs, un novēlējām viņam veiksmi šajos atbildīgajos startos. Palielinājies arī jaunzirgu skaits, kas liecina, ka jātnieki un zirgu īpašnieki novērtējuši šo sacensību nozīmi un uztver tā kā noderīgu posmu turpmākajā sagatavošanās procesā. Āra sacensību sezona veiksmīgi sākusies, un vēlu visiem labus startus arī turpmāk. Nākamās iejādes ieskaites sacensības notiks 4. jūnijā Iecavas novadā, sporta bāzē “Drostalas”, un tā būs laba iespēja lielākajai daļai sportistu pārbaudīt sevi citā laukumā, izbraukuma apstākļos.”

Citās shēmās uzvarēja: Vidējā balva I – Agnese Kukaine ar Londy Light (JSK “Temperaments”) 66,67%; Mazā balva – Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK “Temperaments”) 66,71%; Shēma III – Laura Ivanova ar Gardumu (JSK “Ambers”) 68,46%; Shēma II, atvērtā klase – Aleksandra Sīle ar Dinu (RJSK) 67,73%; Shēma II, amatieri – Līga Ģīle ar Gundegu (JSK “Temperaments”) 67,42%; Shēma I, bērni – Aleksandra Sīle ar Dinu (RJSK) 66,92%; Shēma I, amatieri – Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V (z/s “Lielceri”) 68,17%; Shēma I, atvērtā klase – Rasa Kavaliauskaite ar F.B.I. (Lietuva) 68,08%. Jaunzirgi. 4 g. v. Linda Josta ar Legranu (SIA “IES”) 70,80%; 5 g. v. Elza Zaķe ar Coco Chanel (JSK “Drostalas”) 77,40%; 6 g. v. – Rasa Kavaliauskaite ar F.B.I. (Lietuva) 74,00. Paralimpiskā iejāde. Shēma Grade 1a – Rihards Snikus ar King of the Dance (JSK “Telfas”) 70,11%.

Plašāka informācija LJF mājaslapas Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumisadaļā Rezultāti.

LJF kausa izcīņas trešais posms paredzēts 9. septembrī.

 

Informāciju sagatavoja:

LJF Preses dienests

     [+] [-]

, 2016-05-23 10:44, pirms 8 gadiem
Un kāda tad bija tā lielā balva? ... vienam liela balva bus 10 eur citam 10 000 eur.. cik tad te skaitās liela balva?

     [+] [-]

, 2016-05-23 10:47, pirms 8 gadiem
ēc nolikuma var saprast ka 50eur ir lielākā naudas balva?- nemot vērā ka 15 eur ir dalības maksa... ja tas tā ir tad nu ļoti liela tā balva

     [+] [-]

, 2016-05-23 11:25, pirms 8 gadiem
Lielā balva (Grand Prix) ir sarežģītākās shēmas nosaukums, tam nav nekāda sakara ar naudas balvu