Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien - Pasaules skvoša diena Latvijā

Jānis Celmiņš

Sestdien - Pasaules skvoša diena Latvijā
Foto: www.utrecsports.org

Visa skvoša pasaule 2009.gada 23. maijā, ikgadējā Pasaules skvoša dienā, kas šogad ir nodēvēta par "Skvoša-2016 dienu", apvienosies, lai atbalstītu šī sporta veida iekļaušanu 2016.gada Olimpisko spēļu programmā. Šajā dienā skvoša klubi visā pasaulē būs atvērti visiem interesentiem un skvoša atbalstītājiem, lai atbalstītu 2016.gada iniciatīvu.

"Baltic Squash institute" Pasaules skvoša dienā 23. maijā rīkos atvērto durvju dienu un atbalstīsim skvoša iekļaušanu 2016.gada Olimpisko spēļu programmā, parakstot Latvijas skvoša memorandu. Ikviens skvoša entuziasts, kā arī jebkurš interesents ir laipni aicināts piedalīties bezmaksas 12 stundu skvoša maratonā šo sestdien no plkst. 9:00 līdz plkst.21:00 skvoša klubā "Baltic Squash institute". Lai piedalītos skvoša maratonā, dalībniekiem nepieciešams minimālais sporta ekipējums: specializētie raketsporta apavi sportošanai iekštelpās, sporta tērps.

"Baltic Squash institute" – tas ir pirmais slēgtā tipa skvoša piekritēju klubs Latvijā. Šo klubu izveidoja profesionāli skvoša spēlētāji visiem šī sporta veida cienītājiem. Skvoša klubs atrodas Rīgā, Stirnu ielā 10, un ir daļa no sporta kompleksa "Sportima", kas ir viens no lielākajiem kompleksiem Baltijā.

Skvošs ir raketsporta veids, kuru parasti ar četrām sienām norobežotā kortā spēlē divi spēlētāji, izmantojot nelielu gumijas bumbiņu, kas pildīta ar saspiestu gaisu. Kopumā skvošs ir intelektuāla, azartiska un dinamiska sporta spēle, kas palīdz uzturēt labu fizisko formu. Fiziskā slodze ir 2–3 reizes lielāka nekā tenisā. Vienas treniņstundas laikā spēlētājs patērē 600–1000 kilokalorijas. Skvošs attīsta izturību, kustību koordināciju, kā arī labvēlīgi iedarbojas uz kardio - un respiratorajām funkcijām un ir ideāla spēle tiem, kuri vēlas samazināt lieko svaru. Ar skvošu var sākt nodarboties un turpināt to darīt visos vecumos.

Skvošs kā sporta veids radās 1830.gadā, bet lielāku popularitāti ieguva, sākot ar 1864.gadu, kad tika uzbūvēti pirmie skvoša korti. Pašlaik skvošu spēlē vairāk nekā 20 miljoni cilvēku 175 pasaules valstīs.

Pasākumu atbalsta Latvijas skvoša federācija un skvoša klubs "Baltic Squash institute".

Informāciju sagatavoja:
Raivis Lucijanovs