Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vasermanis izcīna galveno balvu "Leppa Grand Prix" sacensībās šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vasermanis izcīna galveno balvu "Leppa Grand Prix" sacensībās šaušanā
Latvijas izlases dalībnieki. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

No 19. līdz 21. janvārim Lohjā (Somijā) notikušajās starptautiskajās “Leppa Grand Prix” šaušanas sacensībās uzvaru izcīnīja Pasaules kausa bronzas medaļnieks Emīls Vasermanis, bet otro vietu ieguva 2023. gada pasaules vicečempions Lauris Strautmanis. Sievietēm uzvarēja pasaules čempionāta bronzas medaļniece Agate Rašmane.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas izlases pistoļnieki piedalījās Somijā notikušajās ikgadējās sacensībās šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Sacensībās startēja 100 dalībnieki no sešām valstīm – ASV, Igaunijas, Latvijas, Norvēģijas, Skotijas, Somijas.

Viens no izlases līderiem Emīls Vasermanis izcīnīja sacensību galveno balvu, otrajā vietā atstājot savu titulētos komandas biedru Lauri Strautmani. Arī pamatvingrinājumā abas dienas līderi bija mūsu vīri – Emīls un Lauris. Rihards Zorge ieguva 3.vietu, bet Ernests Erbs bija ceturtais.

Sieviešu konkurencē nepārspēta līdere visos startos bija Agate Rašmane. Rūtai Leilai Spriņģei 3.vieta, Anita Krieķe-Jermacāne ieņēma 4.vietu, bet Ilze Blanka noslēdza sešinieku.

Juniorēm pārliecinoša uzvarētāja visos startos bija Kristiāna Agule. Sanijai Didžei un Anetei Keitai Biķerniecei katrai pa vienai 2. vietai, Alisei Dvarišķei 3.vieta, bet Jana Anija Lindberga ieņēma 4.vietu. Junioriem Kārlim Bleidelim un Danielam Vilciņam katram pa uzvarai, bet Dmitrijam Ivanovam 4.vieta.

Sacensības bija Latvijas izlases pirmais sagatavošanās posms Eiropas čempionātam, kas no 24.februāra līdz 3.martam notiks Gijorā, Ungārijā. Savukārt Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis jau nākamnedēļ no 24. – 27. javārim dosies uz Pasaules kausu Ēģipte, lai krātu punktus olimpiskajam reitingam.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle