Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ ložu šaušanā jaunākajā vecuma grupā uzvar Dobeles komandas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ ložu šaušanā jaunākajā vecuma grupā uzvar Dobeles komandas
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Vakar Dobeles šautuvē norisinājās Latvijas čempionāts jaunākajai vecuma grupai ložu šaušanā, piedaloties no 2007. līdz 2009.gadam dzimušajiem sportistiem, kuri izpildīja vingrinājumus ar pneimatisko pistoli, mazkalibra pistoli un mazkalibra šauteni.

Kopumā šajā vecumā valsts čempionātā sacentās 52 dalībnieki no šādām Latvijas pilsētām - Daugavpils, Dobeles, Dienvidkurzemes novada, Tukuma, Krāslavas un Rīgas.

Pistoļu vingrinājumos komandu vērtējumā labākie bija Dobeles 2.komandas sportisti, kas aiz sevis atstāja Daugavpils Individuālo sporta veidu skolas un Tukuma sporta skolas jaunos šāvējus. Šaušanā ar mazkalibra pistoli meiteņu konkurencē labākā bija Alise Dvarišķe no Tukuma, bet puišu konkurencē Alises komandas biedrs Kristaps Bricis. Alisei Dvarišķei pirmā vieta arī šaušanā ar pneimatisko pistoli. Dobelniekam Kārlim Bleidelim pirmā vieta puišu konkurencē šaušanā ar pneimatisko pistoli.

Šauteņu vingrinājumos komandu vērtējumā labākie bija Dobeles sportisti. Uzreiz aiz viņiem Dienidkurzemes novada un Krāslavas jaunie šāvēji. Šaušanā ar mazkalibra šauteni (30 šāvieni guļus) labākā bija Dobelniece Amanda Zandersone. Puišu konkurencē pirmajā vieta arī Dobeles sportists Aleksandrs Bargatins. Aleksandrs labākais arī šaušanā ar mazkalibra šauteni no trim stāvokļiem – guļus, stāvus un no ceļa. Meiteņu konkurencē šajā vingrinājumā pirmā vieta Lijai Ignatjevai no Krāslavas.

Individuālajā vērtējumā tika noskaidroti absolūtie uzvarētāji gan pistoļu, gan šauteņu vingrinājumos, vērtējot divu vingrinājumu sašauto punktu summu. Pistoļu vingrinājumos – Alise Dvarišķe (Tukums) un Dmitrijs Ivanovs (Dobele). Šauteņu vingrinājumos – Lija Ignatjeva (Krāslava) un Aleksandrs Bargatins (Dobele).

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle