Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latviešu delegācija dodas uz Speciālās Olimpiādes ziemas spēlēm Dienvidkorejā

Jānis Pārums

No 26. janvāra līdz 6. februārim īpaši izveidota skolēnu komanda no Latvijas piedalīsies Speciālās Olimpiādes ziemas olimpiskajās spēlēs –Pjenčanā (Dienvidkoreja). Sacensībās kopumā piedalīsies 2300 Speciālās Olimpiādes atlēti no vairāk kā 110 vietām, tajā skaitā no Latvijas.

Latvija dosies ar savu slēpotāju komandu, kā arī jaunie sportisti startēs divās individuālajās sacensībās un stafetē. Latvijas delegācijas sastāvā ietilpst: Līga Lipiņa, Evija Homina, Mārtiņš Marjanovs un Rihards Zolbergs. Komanda gatava Speciālās Olimpiādes sacensībām pateicoties trenerēm Dacei Dīvānei un Rutai Graudiņai. Latvijas komandas pārstāvji: Aigars Lasis un Gaļina Kaņējeva.

Latvijas komanda uz Koreju izlido 25. janvārī plkst. 13:00 un atgriežas 6. februārī plkst. 19:35 Starptautiskajā lidostā Rīga, kur būs gatavi dalīties savos iespaidos.

Par Speciālo Olimpiādi.

Speciālā olimpiāde ir starptautiska organizācija, kas maina un uzlabo dzīvi cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, veicinot vienam otra pieņemšanu, sapratni un cieņu visā pasaulē. Tā ir dibināta 1968. gadā. Olimpiskās kustība ir pieaugusi no dažiem simtiem sportistu, līdz vairāk nekā 4 miljoniem sportistu vairāk nekā 170 valstīs visos pasaules reģionos. Tās mērķis ir veicināt cilvēku ar intelektuālās attīstības traucējumiem iespēju attīstīt fiziskās dotības un tās demonstrēt caur prieku un draudzību.

Biedrība Latvijas Speciālā Olimpiāde (LSO) kopš 1998. gada ir Starptautiskās Speciālās Olimpiādes (ISO) biedrs, un kurai ir Latvijas valsts deleģējums organizēt reģionālās un nacionālās sporta spēles Latvijas speciālo skolu audzēkņiem.

Informāciju sagatavoja:
Linda Gendrika

     [+] [-]

, 2013-01-22 15:29, pirms 11 gadiem
Tūlīt sasaucam Saeimas speciālo komisiju un lemjam par zelta medaļas pielīdzināšanu olimpiskajai zelta medaļai un prēmējam vismaz ar 100 tūkstošiem lašu!

     [+] [-]

, 2013-01-28 11:22, pirms 11 gadiem
Sveiki! Kur varēs redzēt internetā musu bērnu sasniegumus olimpiādē? Vai tiešām paraolimpieši jaunieši ir sliktāki par olimpiešiem? Starpcitu, no vasaras speciālās olimpiādes, mūsu bērni atveda pietiekoši daudz medaļas.