Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notikusi Šidokan karatē Rīgas kausa izcīņa

Šā gada 18. oktobrī Rīgā norisinājās Latvijas Šidokan Karatē federācijas organizētā tradicionālā kausa izcīņa "Rīga-2008" pēc Šidokan karatē un amatieru Grappling noteikumiem. Sacensības norisinājās bērnu, jauniešu un pieaugušo svara kategorijās gan individuālajā, gan komandu vērtējumā.

Jāatzīmē, ka Šidokan karatē sacensībās norisinājās pēc japāņu "knock-down" noteikumiem, kas Latvijā notika pirmo reizi kopš 1997. gada. Tas ļāva gan piedalīties sportistiem no citiem karatē virzieniem – "kyokushinkai", pārstāvošajiem klubiem, kā arī labāk sagatavoties federācijas virzītajiem sportistiem gaidāmajām cīņām pēc šiem pašiem noteikumiem Šizuoka pilsētā Japānā jau šā gada novembrī. Galvenās cīņas izvērtās starp Latvijas Šidokan Karatē Federācijas un kluba "IKO-1" pārstāvjiem, tā kā tās bija skaitliski vislielākās un labāk nokomplektētās komandas. Tāpat interesants ir fakts, ka federācijas sportisti vienlaicīgi piedalījās gan karatē, gan Grappling sacensībās, un tāpēc regulāri mainīja noteikto formas apģērbu no kimono uz boksa šortiem.

Amatieru Grappling cīņas sacensībās pēc šādiem noteikumiem tika Latvijā organizētas pirmo reizi. Ņemot vērā šeit gūto pozitīvo pieredzi un veiksmīgo sacensību norisi, jo cīņas bija ļoti atraktīvas plašam dalībnieku un skatītāju lokam, tiek plānota to organizēšana arī nākotnē.

Visas cīņas notika boksa ringā, kas ļāva sportistiem labāk koncentrēties pašai cīņai. Kā zināms, cīņām notiekot uz t.s. tatami, dažreiz apgrūtinājumu rada nepieciešamība pietiekami precīzi uztvert tiesnešu norādījumus.

Karatē sacensībās ļoti labu sagatavotību parādīja mazā svara sportisti no kluba IKO-1, kas demonstrēja ritmu un izturību, tādējādi uzvarot jau pirmajos raundos. Savukārt Igaunijas kluba IFK-Igaunija (prezidents – Oļegs Kaļužnijs) pārstāvji izcēlās ar izturību un teicamu tehniku visā sacensību gaitā.

Sacensībās piedalījās septiņu klubu un organizāciju pārstāvētie dalībnieki no Igaunijas, Krievijas un Latvijas.

Latvijas Šidokan Karatē Federāciju pārstāvēja arī jaunie sportisti, kam šī bija pirmā pieredze šāda veida sacensībās: Aleksandrs Turs, Ņiita Duhovnijs, Jans ļjacko, Anrijs Čeksters un Aleksejs Titovs. Viens no pieredzējušākajiem Federācijas sportistiem Antons Stepanovs (svars 61 kg.) uzrādīja lielisku sniegumu piedaloties un uzvarot svara kategorijā līdz 70 kg. Gaidāmajās cīņas Japānā šā gada novembrī Latviju pārstāvēs Edgars Skrupskis, kas šajās sacensībās finālā izcīnīja uzvaru cīņā ar Krievijas sportistu Ļovu Vološinu.

Grappling sacensībās sevi lieliski demonstrēja Artjoms Maksimovs, Timurs Hasanovs un Vladislavs Voronovs, kas kļuva par pirmajiem čempioniem šajā disciplīnā.

Informāciju sagatavoja:
Roberts Hatmuļļins