Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Latvijas čempionāts triatlonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestdien,18.jūlijā, izbraukumā Lietuvā noslēdzās Lietuvas atklātais un Latvijas čempionāti triatlonā. Kupišķu pilsētas ūdenskrātuves apkārtnē sacentās spēcīgākie Baltkrievijas, Latvijas un Lietuvas triatlonisti.

Sacensības atklāja un Lietuvas karogu pacēla leģendārais lietuviešu triatlona veterāns Vidmantas Urbonas(2007.gada vasarā viņš vētras dēļ bija spiests pārtraukt savu garpeldējumu no Zviedrijas
uz Latviju). Karstajos laika apstākļos olimpiskajā distancē (1,5+40+10 km) zelta medaļu un Latvijas čempiona titulu pirmoreiz izcīnīja 19 gadīgais daugavpilietis Sergejs Gustajevs, aiz sevis atstājot pieredzējušo Andreju Dmitrijevu un komandas biedru Ingvaru Ivanovu.

Kopvērtējumā šajā distancē absolūti un pārliecinoši ar sešu minūšu pārsvaru labākais bija baltkrievs Aļiaksandrs Jeraškovs. Otrais arī baltkrievs - Jevgēņijs Tabakajevs. Mūsējais Sergejs Gustajevs - trešais.

Sievietēm visas trīs pirmās vietas ieņēma ļoti spēcīgās baltkrievu sportistes, atstājot aiz sevis lietuvieti Alinu Padleckaiti un mūsējās - Baibu Medni un Līgu Zvirgzdi. Tādejādi abas pēdējās izcīnīja Latvijas čempionāta zelta un sudraba godalgas.

Jaunietēm (1992.-1993.g.) par Latvijas čempioni kļuva Sindija Veinberga no Dobeles, sudrabs - Artai Beitānei no Rīgas. Jauniešiem attiecīgi - pirmais dobelnieks Emīls Mačevskis, otrais daugavpilietis Aleksandrs Rukosujevs. Vecuma grupā 1990.-1991.g.Latvijas čempionāta godalgas
izcīnīja dobelnieki Kristaps Plonis(1.v.), Arnis Mažulis(2.v.) un daugavpilietis Rihards Ganuļevičs(3.v.). Jelgavnieks Vladimirs Kuzmenko bija pirmais vīriem 1960.-1969.grupā.,otrais -mārupietis Toms Pikšēns,trešais - daugavpilietis Aivars Uzols.

Vīriešiem (1950.-1959.g.) absolūti labākais bija un zeltu izcīnīja šā gada Eiropas vicečempions triatlonā daugavpilietis Anatolijs Levša,sudrabs - carnikavietim Raimondam Garenčikam, bronza - ogrēnietim Andrim Pivaram.

Informāciju sagatvoja:
Atis Skrastiņš

     [+] [-]

, 2009-07-21 16:09, pirms 15 gadiem
tie triatlonisti ir vieni riktīgi dzelzs cilvēki!
prieks par jauno Sergeju, un savu veco labo kursa biedru Andreju Dmitrijevu

     [+] [-]

, 2009-07-21 17:14, pirms 15 gadiem
pameigjinaaju triatlonu Vaidavaa labais jo ipashi,kad nokaap no ritenja un jaaskrien