Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas inline hokejisti iekļūst FIRS pasaules čempionāta pusfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas inline hokejisti iekļūst FIRS pasaules čempionāta pusfinālā
Latvijas inline hokejisti ceļā uz pirmo pusfinālu. Foto no organizatoru mājaslapas.

Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) Argentīnā notiekošajā Starptautiskās Rollersportu federācijas (FIRS) pasaules čempionātā ar rezultātu 7:3 pārspēja pagājušā čempionāta 6.vietas ieguvējus Spāniju. Šī uzvara ļāva Latvijas komandai iekļūt pasaules čempionāta pusfinālā un sasniegt labāko panākumu, jo līdz šim mūsējie labāko četriniekā nav spēlējuši.

Pēc pēdējā apakšgrupas spēlē piedzīvotā zaudējuma Francijai un trešās vietas ieņemšanas no četrām komandām grupā Latvijas izlasei saskaņā ar izslēgšanas spēļu sistēmu bija jātiekas ar otras apakšgrupas otrās vietas ieguvējiem Spānijas izlasi. Divi zaudējumi pēdējās spēlēs nebija nekādā ziņā mazinājusi motivāciju mūsu komandai, tieši otrādi, Latvijas izlase bija apņēmības pilna izcīnīt vietu pusfinālā.

Mūsu inline hokejistu sportiskais niknums izpaudās jau no paša sākuma, spēles pirmajās desmit minūtēs gūstot piecus bezatbildes vārtus un nosūtot spāņus „nokdaunā”, no kā dienvidnieki, kas inline hokeju spēlē augstā līmenī, tā arī nespēja atgūties. Pa diviem vārtiem katrs guva brāļi Miks un Edgars Lipsbergi, bet vienreiz precīzs bija Artūrs Batraks, un pirmā perioda vidū tablo rādīja 5:0. Nākamajās desmit minūtēs spāņi divus vārtus atguva, bet perioda izskaņā pretinieku vārtsargu pārspēja Rūdolfs Maslovskis, un, atpūtā ejot, rezultāts bija graujošs 6:2. Otrajā periodā katra no komandām gūst pa vieniem vārtiem, Latvijas izlasē otrreiz spēlē izceļoties Rūdolfam Maslovskim, un spēle noslēdzas ar četru vārtu pārsvaru Latvijas komandai 7:3. Latvija pirmo reizi iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā.

Šonakt plkst. 4.00 pēc Latvijas laika mūsu izlase tiksies ar pašreizējiem pasaules vicečempioniem Čehiju, ar kuru pirms dažām dienām apakšgrupas spēlē Latvija jau tikās. Neskatoties uz to, ka mūsu komanda zaudēja ar 1:5, četrus vārtus ielaidām tikai spēles pēdējās piecās minūtēs. Čehi būs pusfinālspēles favorīti, taču tas nenozīmē, ka Latvijai nav iespēju uzvarēt, it īpaši ņemot vērā, ka komandā pēc uzvaras pār Spāniju un pirmo reizi vēsturē iekļūšanas pusfinālā ir liels emocionāls pacēlums.

Četru spēļu summā rezultatīvākie komandā: Miks Lipsbergs 5+1, Edgars Lipsbergs 2+4, Sergejs Durdins 2+2, Rūdolfs Maslovskis 3+0, Viesturs Cimermanis 0+1; Aleksandrs Galkins 1+0, Guntis Pujāts 1+0, Artūrs Batraks 1+0, Artjoms Ogorodņikovs 0+1, Jānis Golubovičs 0+1.

     [+] [-]

, 2015-06-21 02:26, pirms 9 gadiem
Kaut šeit labi veicas

     [+] [-]

, 2015-06-21 04:02, pirms 9 gadiem
Malači, puikas! Lai labi veicas arī nākamajās cīņās!

     [+] [-]

, 2015-06-21 07:36, pirms 9 gadiem
Nu jau zaudēja 1:3. Par bronzu pret amerikāņiem, šķiet, ka ap 1:00 šonakt