Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sākusies Latvijas Jaunatnes olimpiāde

Jānis Celmiņš

Sākusies Latvijas Jaunatnes olimpiāde
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

19.jūnijā ir sākušās pirmās sacensības Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē. Olimpiādei pieteikušies 1298 jaunieši no 33 pašvaldībām, kuri sacentīsies 22 sporta veidos.

Sacensību galvenā norises vieta ir Valmieras pilsēta, kur Vidzemes olimpiskais centrs, Jāņa Daliņa stadions, BMX trase, futbollaukumi un peldbaseins ir gatavi uzņemt dalībniekus. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes atklāšana notiks 26.jūnijā plkst. 20.00 Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā. Sacensības norisināsies arī Rīgā, Jūrmalā, Dobelē, Limbažos un Valkā.

Visas pilsētas ir gatavas uzņemt dalībniekus un sagādāt jauniešiem ne tikai iespēju sacensties, bet arī izjust olimpisko gaisotni un sportiskus svētkus.

Katrs olimpiādes dalībnieks saņems piemiņas suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes simboliku. Sacensību uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā balvās saņems olimpiādes medaļas un LOK diplomus.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet 1994.gadā - ziemas sporta veidos. Kopš 2002. gada Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādi, kas notiek reizi divos gados, kad labākie Latvijas jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandās, bet Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiāde notiek katru gadu, kur dalībnieki ir vispārizglītojošo mācību audzēkņi.

Informāciju sagatavoja:
LOK nodibinājums "Olimpisko sacensību aģentūra"