Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvieši startēs Nicas triatlonā

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Latvieši startēs Nicas triatlonā
"Venteko/Riga Ironman Team" ar treneri
Romānu Melderi

Svētdien 22. jūnijā tiks dots starts Nicas triatlonam "Ironman France". Tikai četru gadu laikā šīs sacensības ir kļuvušas par vienām no prestižākajām sacensībām pasaulē ar vairāk nekā 2500 dalībniekiem un 60000 skatītāju. Šogad Latvija tiks pārstāvēta ar septiņiem sportistiem.

Sacensības norisināsies Francijas kūrortpilsētā Nicā. Šīs ir viskuplāk apmeklētākās klasiskā triatlona sacensību vēsturē. Dalībniekiem no sākuma būs jāveic 3.8 kilometru peldēšana, kas notiks Vidusjūrā. Pēc tam būs jābrauc 180 kilometri ar velosipēdu un jāskrien 42.2 kilometrus (maratons).

No Latvijas startēs septiņi sportisti. "Venteko/Rīga Ironman Team" pārstāvēs pieci dalībnieki - Kārlis Sālījums, Mārtiņš Pevko, Ivars Kassalis, Jānis Ūlis un Jānis Vingris, savukārt "Swiss Ironman club" pārstāvēs Vjačeslavs Zunda un Vladimirs Zaspenko. Latvijas triatlona vēsturē šāds dalībnieku skaits ir nebijis vienās sacensībās "Ironman" distancē.

Sarunā ar eSports.lv portālu, Kārlis Sālījums atklāja, ka "Venteko/Riga Ironman Team" komandas dalībniekiem triatlonā šis ir tikai otrais gads, tādēļ sportisti nelolojot lielas cerības uz augstām vietām, bet gan gūt pieredzi un pabeigt distanci kā tādu, iekļaujoties 12 līdz 13 stundās. "Mums visiem ir pāri 30 gadiem un pamatnodarbošanās ir darbs birojā," piebilda Sālījums.

Treniņplānu katram sportistam sastāda un sportistus trenē Romāns Melderis, kurš ir bijušais Latvijas čempions triatlonā un vienīgais latvietis, kurš klasisko "Ironman" distanci ir veicis ātrāk par deviņām stundām (8 stundas un 57 minūtes, 2005. gadā, Vācijā). Treniņplānā ir iekļauti starti gan riteņbraukšanas sacensībās, gan skriešanas sacensībās. Treniņi tiek aizvadīti vismaz piecas reizes nedēļā, dažādojot treniņus (gan atsevišķi katru disciplīnu, gan miksējot kopā).

Ceturtajā "Ironman France" startēs arī pasaulē labākie trialonisti, kuri centīsies kvalificēties pasaules čempionātam Havaju salās. Riteņbraucējs Lorāns Žalabērs (Francija) arī startēs šajā triatlonā. Žalabērs ir slavenākais no riteņbraucējiem, kuri pārbaudījuši savus spēkus triatlonā, viņš ir trīskārtējais Parīzes-Nicas velobrauciena uzvarētājs, kā arī sasniedzis atzīstamus rezultātus gan "Tour de France", gan "Giro d’Italia", kā arī uzvarējis pasaules čempionātā individuālājā braucienā (1997. gadā).

Izmantotie resursi:
triatlons.lv
ironmanfrance.com

     [+] [-]

, 2008-06-21 14:07, pirms 16 gadiem
tā neko,beigās laikam nāve nav tālu

     [+] [-]

, 2008-06-21 14:08, pirms 16 gadiem
mmm Cervelo!!!

     [+] [-]

, 2008-06-21 20:08, pirms 16 gadiem
Vingris ir traks, ticu, ka shitie chalji var izšaut!

     [+] [-]

, 2008-06-22 11:20, pirms 16 gadiem
Nu re visi jau nopeldejushi, tagad brauc ar riteni!
turās!