Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Akmens un Rumjancevs iekļūst PK posma finālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Akmens un Rumjancevs iekļūst PK posma finālā
Aleksejs Rumjancevs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ļoti labi nostartējuši Latvijas smaiļotāji Roberts Akmens un Aleksejs Rumjancevs, kuri Krievijas pilsētā Barnaulā notiekošajā Pasaules kausa posmā nupat pārvarēja pusfināla kārtu un iekļuva finālā.

Šoreiz bija nedaudz savādāka kārtība, proti, no priekšsacīkstēm neviens uzreiz netika finālā, bet pirmie seši no brauciena kvalificējās pusfinālam, kur pievienojās arī Eiropas zonas Olimpiskās kvalifikācijas finālisti. Līdz ar to mūsējiem nebija nekādu sarežģījumu iekļūt pusfinālā, turklāt viņu braucienos uz starta izgāja tikai seši dalībnieki.. Roberts Akmens savā braucienā finišēja pārliecinoši otrais (36,836), 0,6 sekundes aiz zviedra Petera Menninga. Arī Aleksejs Rumjancevs savā braucienā uzrādīja otro laiku (37,272), pussekundi priekšā palaižot gruzīnu Badri Kavelašvili.

Pusfinālā iekļuva 27 labākie, kas bija sadalīti pa deviņi katrā no trim braucieniem. Finālam kvalificējās katra brauciena pirmie trīs. Rumjancevs, startējot pirmajā pusfināla braucienā, spraigā cīņā finišēja trešais (36,907), piekāpjoties tikai abiem lietuviešiem Arturasam Sejam un vakar ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm nopelnījušo Mindaugu Maldoni un tiekot galvenajā A finālā. Pirms nedēļas Olimpisko spēļu 5.vietas ieguvējs Rumjancevs kvalificējās tikai C finālam, kurā uzvarēja un ieguva 19.vietu.

Pirms nedēļas Olimpisko ceļazīmi nopelnījušais Roberts Akmens savā braucienā piekāpās tikai tam pašam gruzīnam Kavelašvili, kuram Rumjancevs pirmajā kārtā, un ar otro vietu (38,145; +0,354 sek.) nodrošināja vietu finālā otro nedēļas nogali pēc kārtas.

Fināls paredzēts rīt no rīta, plkst. 8.41 pēc Latvijas laika.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 14:20, pirms 3 gadiem
rīt uzliekam modinātājus