Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jelgavas Dome sveic mēneša sportistus

Jelgavas Dome sveic mēneša sportistus
Jelgavas Dome sveic marta mēneša labākos sportistus
Foto: Jelgavas Vēstnesis

Šodien Jelgavas pilsētas Dome aicināja 15 sportistus saņemt atzinības rakstus par iepriekšējā mēnesī paveikto. Laureātu vidū bija boksa, pauerliftinga, ziemas un klasiskās peldēšanas pārstāvji.

Visi aicinātie sportisti marta mēnesī bija izcīnījuši uzvaras Latvijas Republikas meistarsacīkstēs, tādējādi kļūdami par valsts čempioniem. Jelgavas Dome kā pateicību par padarīto darbu, aicinājusi sportistus uz apbalvošanu, kur tika saņemti godaraksti un ziedi, kā arī vieglām uzkodām.

Viskuplāk tika pārstāvēts ziemas peldēšanas klubs "Jelgavas roņi", tā sportistiem izcīnot deviņas individuālās zelta medaļas, kā arī triumfējot stafešu peldējumos. Tāpat zeltu izcīnīja konkurējošā kluba "Pārlielupes roņi" 62 gadus vecais ziemas peldētājs, vecmeistars Vilis Ķempelis. Par valsts čempioniem kļuvuši arī Jelgavas Specializētās Peldēšanas Skolas (JSPS) peldētāji Krišjānis Bušs un Ilona Badune, kas uzvaras izcīnījuši LR 62. Skolēnu sporta spēlēs, kā arī boksa un pauerliftinga pārstāvji.

Saņemot atzinības rakstu, "Jelgavas roņu" kluba vadītāja Raisa Petrova atzīmēja, ka ziemas peldētājiem sezona nebūt nav beigusies. Lai gan Latvijas ūdeņos temperatūra sasniegusi sešus grādus, gatavojoties nākamajai sezonai ziemas peldētāji turpina aktīvus treniņus. "Ziemas peldēšanai nevar sagatavoties peldot baseinā. Ir nepieciešams imitēt sacensību apstākļus - treniņiem ir vajadzīgs vējš, straume un viļņi. Ja redzat Lielupē jahtu, kurai cītīgi seko peldētāji, ziniet, ka roņi trenējās," smaidot piebilda Raisa Petrova.

Baseina peldētājus pārstāvēja Krišjānis Bušs, kurš pauda gandarījumu par sasniegtajiem rezultātiem, atzīmējot, ka Jelgavas sportisti Latvijas meistarsacīkstēs uzrādījuši labus rezultātus, vairāku gadu garumā nemainīgi cīnoties par augstām vietām. Jāpiebilst, ka Ilonai Badunei aizvadītajā menesī tikai nedaudz mazāk par pussekundi pietrūcis līdz Latvijas rekorda labojumam 50 metru peldējumā uz muguras.

Savukārt pauerliftinga kluba "Apolons" vadītājs Edmunds Jansons pastāstīja, ka pašlaik 15 viņa trenētie atlēti dažādās vecuma grupās nopietni gatavojos Eiropas čempionātam spēka trīscīņā, kur plānots sasniegt augstas vietas un medaļas, kā arī čempiontitulus.

Marta mēnesī par Latvijas čempioniem kļuvušie jelgavnieki:

SportistsSporta veidsKlubs
Ilana Kuzņecovaziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Lada Vrubļevskaziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Tamāra Kuzņecovaziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Raisa Petrovaziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Ņikita Gorbatkoziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Aleksandrs Mihaiļenkoziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Aleksandrs Jakovļevsziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Andrejs Iļjuksziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Valērijs Kisļakovsziemas peldēšana"Jegavas roņi"
Vilis Ķempelisziemas peldēšana"Pārlielupes roņi"
Krišjānis BušspeldēšanaJSPS
Ilona BadunepeldēšanaJSPS
Ņikita Petrovsbokss"Juniors"
Artūrs Melngailispauerliftings"Apolons"

  -4 [+] [-]

, 2009-04-21 19:09, pirms 15 gadiem
peldeshana

     [+] [-]

, 2009-04-21 19:52, pirms 15 gadiem
3SOLIS rakstīja: peldeshana
kurā klasē pamatskolā šobrīd esi?

     [+] [-]

, 2009-04-21 20:18, pirms 15 gadiem
Ta skatos ka autors sevi ar pieminējis! Malacis turies vecīt tew noteikt ir iekšas ja vari ziemā pa ūdeni pļuncāties

     [+] [-]

, 2009-04-21 20:40, pirms 15 gadiem
Gacha Mashals rakstīja: Ta skatos ka autors sevi ar pieminējis! Malacis turies vecīt tew noteikt ir iekšas ja vari ziemā pa ūdeni pļuncāties
autors tak ir baseina peldētājs

     [+] [-]

, 2009-04-21 21:32, pirms 15 gadiem
Nu priecē, ka "Jelgavas Dome kā pateicību par padarīto darbu, aicinājusi sportistus uz apbalvošanu, kur tika saņemti godaraksti un ziedi, kā arī vieglām uzkodām."
Rīgā kaut kas tāds nekad nenotiktu.
Prieks, ka cilvēkiem ir nodarbošanās.
Autors arī malacis.