Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Komanda "Jeržābeks" raksta vēsturi - "Sporta viktorīnā" triumfē otro reizi

Jānis Celmiņš

Komanda "Jeržābeks" raksta vēsturi - "Sporta viktorīnā" triumfē otro reizi
Sestās sezonas čempioni komanda "Jeržābeks" - Artūrs Kovaļevskis, Alvis Dārznieks, Kristaps Rozītis, Ojārs Kaņepājs, Jānis Svemps. Foto: Jānis Romanovskis, gribuvasaru.lv

19.februāris - tā ir diena, kad tika aizvadīts Sporta viktorīnas 6.sezonas fināls. Šoreiz fināla piedalījās jau 12 komandas un, iespējams, jau nākamsezon iespēja tikt finālā būs jau 15 komandām, tādējādi vēl vairāk sajaucot gaisu jau ierastajiem līderiem.

Šis fināls bija īpašs ar vairākiem notikumiem - šoreiz finālā startēja 4 iepriekšējo sezonu čempioni un pirmoreiz “Sporta viktorīnas” vēsturē Finālspēlē uzvar komanda, kura reiz jau ir uzvarējusi – “Jeržābeks”!

Pēc fināla komanda „Jeržābeks” atzina, ka panākumu viņiem atnesa ļoti līdzvērtīgs katra komandas dalībnieka pienesums, kas zina dažreiz ļoti pārsteidzošus faktus. Lai arī pirms pēdējiem diviem raundiem bija nedaudz atgriezusies intriga, tomēr izdevās savākt prātus un perfekti aizvadīt jauno raundu, kas sākotnēji šķita būs nepaceļams laika trūkuma dēļ. Nobeigumā izdevās pielikt treknu punktu ar audio/video raundu un nodrošināt stabilu uzvaru.

Komanda „Fireball” vairākas sezonas pēc kārtas pirms finālspēles tiek atzīta par galveno favorīti, bet vēl nav izdevies šo titulu iegūt. Šajā sezonā viņi bija pārsaukušies par „Leverkūzenes Fireball”. Paši pirms fināla gan smējās, ka likt uz Leverkūzenes uzvaru ir gana aplami, tāpēc pēc sava labākā fināla, kurā ir iegūta 2.vieta atzina, ka no šī papildinājuma nosaukumā atteiksies un nākamsezon jau centīsies izcīnīt čempiontitulu finālā.

Iepriekšējās sezonas čempioni „Nobody ***** with Jesus” pēc spēles atzina, ka Sporta viktorīnas finālu var vērtēt ar lielu plusa zīmi, it īpaši no organizatoriskās puses, cenšoties katru reizi finālu padarīt aizraujošāku. Pati spēle, kā finālam pieklājas, bija sarežģītākas pakāpes, bet ne velti, ja jau ir sapulcējušās zinošākās sezonas komandas. Viņu komandai spēles pirmā puse likās nedaudz sarežģītāka, kas arī atspoguļojās rezultātā, bet kā “Sporta viktorīna” atkārtoti ir pierādījusi, pie pirmās neveiksmes uzreiz plinti krūmos mest nedrīkst, un atliek vien turpināt aktīvi cīnīties par punktiem, jo nekad nevari zināt, kur konkurenti var aizķerties. Tas arī veiksmīgi izdevās un vērtējot pēc spēles sākuma daļas, izcīnītā ceturtā vieta ir labs rezultāts, lai arī neizdevās aizstāvēt titulu.

Regulārās sezonas čempioni „Džamolidins Abdužaparovs” šoreiz startēja bez viena no saviem pamatsastāva dalībniekiem un finālā netika TOP3. Viņi pēc fināla ir nonākuši pie secinājuma, ka viņiem kā komandai nav enciklopēdisku zināšanu, bet tiek aptverts diezgan plašs sporta veidu klāsts, tāpēc arī regulārajā sezonā izdodas parādīt stabilu sniegumu. Šoreiz puiši atzīst, ka, viņuprāt fināls ir vairāk bijis ”Jeržābeka” un Ginta Rasas (Fireball) lauciņā, kas arī atspoguļojas rezultātos. Viņi atzīst, ka Sporta viktorīna ir viņu kaislība un turpmāk arī sastādīs nopietnu konkurenci citām komandām.

Šoreiz finālā ierasto 11 raundu vietā tika aizvadīti 12. Kā jauninājums uz finālu bija raunds, kurā jāatrisina krustvārdu mīkla ar 12 jautājumiem, kur katra atbilde dod puspunktu. Komandas bija sajūsmā par šādu jauninājumu, bet priekš pirmās reizes nedaudz par sarežģītu, kā arī 7 minūtes esot daudz un maz vienlaicīgi pie šāda raunda. Jāpiemin, ka mīklā atbildes bija jāraksta 2 valodās, kas daudziem nelikās labs risinājums. Tajā brīdī, kad jāiespringst uz atbilžu domāšanu, tad esot ļoti grūti pārslēgties no vienas valodas un otru. Jāatzīst gan, ka divām favorītkomandām izdevās ātri un bez kļūdām atrisināt visas 12 atbildes (“Naģeždas kausā” gandrīz perfekti bija “FC Dzvina” – 11 no 12).

„Japānas beisbola izlase” finālā izcīnīja 3.vietu un par finālu izsakās dzejā:
Viktorīna atkal cauri,
Spridzināja gudrie pauri,
Uguns dziru daži lēja,
Jeržābeks gan uzvarēja...

Dienu pēc fināla norisinājās sezonas noslēdzošā viktorīna "Naģeždas kauss"

"Naģeždas kausā" dalību ņēma komandas, kas nepiedalījās finālā un varēja izbaudīt faktiski identisku fināla spēli un atmosfēru cīņā par nedaudz mazāku kausu. 20 komandu konkurencē pārliecinoši uzvarēja un Sporta viktorīnas "Naģeždas kausu" ieguva komanda "FC Dzvina", kuras pārstāvji startē dažādos erudīcijas konkursos arī ārpus sporta tematikas. Jāatzīmē, ka viņi ar savu sasniegto rezultātu finālā būtu dalījuši tikai 9.vietu, kas tikai pierādīja, ka finālisti bija savā vietā.

“Sporta viktorīnas” organizatori vēlas pateikt lielu paldies visām komandām par uzticību, aizrautību un konkurences radīšanu jau sešu sezonu garumā. Īpaša pateicība “Sporta viktorīnas” lieldraugiem 11.lv par atbalstu šajā sezonā un atbalstītājiem: mājvietai - alus krogam "Beerhouse Nr.1.", tiesraides.lv / Sportacentrs.com filmēšanas brigādei, lāzerpeintbola parkam "Laserdog.lv", izdevniecībai "Rīgas Viļņi" un portālam Kasjauns ziņas - Jauns.lv, ACME Film Latvija, ACME Latvia, Felici - Muesli Graci, Vingruma klubam, autofotoorientēšanās pasākumam Braincar, galda spēļu uzņēmumam Kurland Woodcake - Kokmaizītes, Tallink Latvija, HK Kurbads un visiem pārējiem, kas bija un ir ar mums!

Uz tikšanos jau 7. sezonā, kura atsāksies jau 18. martā.

Info par pasākumu un pieteikšanās jaunām komandām šeit : facebook.com/sportaviktorina, instagram.com/sportaviktorina vai arī e-pastā info@viktorina.lv

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 12:05, pirms 6 gadiem
Fināla rezultāti Sporta viktorīnas Facebook lapā (spiest uz saites zemāk)
facebook.com

  +2 [+] [-]

, 2019-02-21 13:10, pirms 6 gadiem
Sporta Viktorīnas 6.sezonas fināls Japānas beisbola izlasei bija kā sāga vairākos cēlienos.
1. Ļaunumu vēstoša ilūzija. Komandas mūzīgi klejojošā džedaja Rolanda saukta arī par Noriku došanās līgavu meklējumos uz citām galaktikām, kapteiņa fiziski un morāli (nemainīgi) depresīvais noskaņojumus un Jeržabeka smaidošā seja un laba vēlējumi pirms spēles par neko labu nevēstija.
2. Klonu uzbrukums. Nav jau noslēpums, ka Jeržabeka kareivis Alvis ir Japāņu džedu skolā audzināts un skolots, pašu saklonēts un sāk viņi patiešam labi un pārliecinoši.
3. Situ atriebība. Siti uzrodas nez no kurienes un sasit mūs ķēdes raundā. Zero raunda tikai trešo reizi džedaju vēsturē.
4. Jaunā cerība. Pēc pārtraukuma ievilkuši plaušās svaigu gaisu un pavilkuši viens otru uz zoba, sākam pārliecinoši un velkam ļaunuma impērijai klāt, vairs tik 1solis trūkst.
5. Impērija dod atbildes triecienu. Visnegaidītakajā veidā, krustvārdu mīklas impērijas viedie izrādās risina labāk vai Ojārs vienkārši zina visas krustvārdu mīklas no galvas.
6. Daļas: Džedu atgriešanās, Spēks mostās un Pēdējie džedi sekos nākamsezon. Mēs būsim atpakaļ daudz spēcīgāki! Nekas vairs nebūs kā senāk! Kas ar zobenu nāks, no zobena kritīs....

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 13:22, pirms 6 gadiem
Nu Tu nodevi Vēļ tagad paģiras?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 13:40, pirms 6 gadiem
Vajadzētu sportacentru.com komentāru sadaļas komandu uztaisīt.

     [+] [-]

, 2019-02-21 13:50, pirms 6 gadiem
Jerzabeks 😂