Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sācies Latvijas ziemas čempionāts jāšanas sportā

Andrejs Siliņš

Sācies Latvijas ziemas čempionāts jāšanas sportā
Laura Penele
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Bija ļoti liels dalībnieku skaits, un sacīkstes risinājās no agra rīta līdz pusnaktij. Tās notika septiņos maršrutos, dažādās zirgu un sportistu vecuma un meistarības grupās.

Sacensību augstākais bija ceturtais, ātruma maršruts ar līdz 130 cm augstiem šķēršļiem. Tajā no 25 dalībniekiem uzvarēja lietuvietis Daniels Gutkauskis ar zirgu Chiantos ar rezultātu 0 s.p./58,36 sekundes, bet trīs turpmākās vietas ieguva Ģirts Bricis no RJSK “Sport de Lux” attiecīgi ar zirgiem: Carlord – 0/60,20, Carlckmate Scaldian – 0/60,37 un Caprie – 0/60,47.

Trīs godalgoto vietu ieguvējs sacensību augstākajā maršrutā Ģirts Bricis: “Patika, ka sacensībās bija daudz dalībnieku, jo lielākā konkurencē startēt ir interesantāk. Bija atbraukuši vairāki lietuvieši, kuri apliecināja, ka vēlas vinnēt un māk ātri jāt, kaimiņiem ir gan labi zirgi, gan labi jātnieki. Maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem labi nostartēja Carlord un Caprie, kuriem bija nepieciešams šāds starts uz mazākiem augstumiem starp divām starptautiskām sacensībām. Nesen ar šiem zirgiem atgriezos no divu zvaigžņu statusa sacensībām Ļubļinā, bet jau pirmdien došos uz Varšavu, kur risināsies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas fināls..”

Uzvarētāja junioru un jauno jātnieku konkurencē Laura Penele: “Ar diviem zirgiem startēju sacensību augstākajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pieaugušo konkurencē, kur mana augstākā vieta bija septītā ar Lelois. Taču ar sešgadnieku Flipperboy izvēlējos piedalīties junioru un jauno jātnieku konkurencē, kas vēl atbilst manam vecumam. Ar šo zirgu strādāju otro sezonu un tam ir vēl maza pieredze, īpaši manēžas startos, tāpēc prieks, ka viņš mani nepievīla, starts labi izdevās un uzvarējām.”

Maršrutu sastādītājs Egils Broks: “Ja iepriekš ziemas turnīrā liku iesildošus maršrutus, sākoties Latvijas ziemas čempionātam, mērķtiecīgi palielināju sarežģītības pakāpi, un labi varēja redzēt, kurš sportists patiešām nopietni gatavojies sacensību sezonai. Patīkami, ka bija liels dalībnieku skaits, un tas liecina, ka jāšanas sports attīstās. Par to liecina arī tas, ka spēcīgāka kļuvusi konkurence 16–18 gadus veco sportistu vidū, kur cīņa notiek par sekundēm un veidojas spēcīgs līderu pulciņš. Man patika arī tas, ka konkurenci papildināja lietuvieši, mazliet sajaucot mūsu gandrīz jau paredzamo godalgoto vietu secību.”

Citu maršrutu uzvarētāji un augstāko vietu ieguvēji no Latvijas sportistiem. Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Andriuss Petrovs ar Bacardi (Lietuva), 2. v. Linda Josta ar Goldfinger (SIA “IES”); Nr. 2, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi 6/7 g. v. – Mats Petraitis ar Dorena Z (Lietuva), 2. v. Kristīne Egle ar Cincinatti Z (SK “Top Sport”); Nr. 3, 120 cm, akumulācijas maršruts ar džokeri – Kristups Petraitis ar Bambina (Lietuva), 2. v. Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 5, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Laura Luīze Leinerte ar Passo (JSK “Kriķi”); Nr. 6, 100 cm, 2 fāzēs, piedalās amatieri – Līva Dzenovska ar Chandra H (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 7, 115/120 cm, 2 fāzēs, ar handikapu, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Laura Penele ar Flipperboy (z/s “Lielceri”).

Latvijas ziemas čempionātam paredzēti trīs posmi, un nākamais risināsies 5. martā.

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests

     [+] [-]

, 2016-02-21 15:48, pirms 9 gadiem
man bail no zirgiem un reizē viņus žēl šajā sporta veidā