Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

WADA grib palielināt sodus par dopinga lietošanu

Jānis Pārums

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents Džons Fahejs paziņojis, ka organizācija izskata iespēju palielināt diskvalifikācijas termiņu sportistiem, kas tiks pieķerti dopinga lietošanā.

Faheja iecere paredz, ka dopinga lietošanā pieķertie sportisti saņems divreiz lielāko sodu nekā šobrīd – divu gadu diskvalifikācijas vietā būs četru gadu diskvalifikācija.

Organizācija šo jautājumu apspriedīs savā sanāksmē decembrī, bet jaunie noteikumi var tikt apstiprināti tikai nākamgad. Turklāt, ja tā notiks, tad spēkā tie stāsies vien 2015.gadā, kad tiks publiskota Vispasaules antidopinga kodeksa jaunā versija.

"Esmu pārliecināts, ka četru gadu diskvalifikācija nebūs pretrunā ar esošajiem noteikumiem jebkurā pasaules daļā. Mums jābūt saprātīgiem, un jāņem vērā samērīgums un cilvēktiesības. Nav jēgas likt sodus, kurus pēc tam varēs apstrīdēt tiesā," sacīja Fahejs, piebilstot, ka par vairākkārtējiem pārkāpumiem, līdzīgi kā līdz šim, tiks piešķirta mūža diskvalifikācija.

Izmantotie resursi:
AP