Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šurins/Meškova ar 8.vietu atkārto Latvijas labāko panākumu pasaules čempionātos Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šurins/Meškova ar 8.vietu atkārto Latvijas labāko panākumu pasaules čempionātos Standartdejās
Vadims Šurins un Anastasija Meškova. Foto no dejotāju privātā arhīva.

Čehijas pilsētā Brno notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) 8.vietu 67 pāru konkurencē izcīnījuši valsts čempioni Vadims Šurins/Anastasija Meškova, atkārtojot Latvijas labāko rezultātu pasaules čempionātos pieaugušajiem individuālajās programmās (ST dejas, Latīņamerikas dejas).

Pēc gada pārtraukuma, kad 2020.gadā ieviesto ierobežojumu dēļ pasaules čempionāti netika rīkoti, pasaules vadošie sporta dejotāji atkal varēja noskaidrot labākos pasaulē ST deju programmā. Pasaules reitingā 7.vietā esošie Vadims Šurins ar Anastasiju Meškovu, kā jau to varēja gaidīt, pārliecinoši sasniedza pusfināla divpadsmitnieku un cīnījās par iekļūšanu fināla sešiniekā. 2019.gadā Šurins un Meškova izcīnīja Latvijas augstāko rezultātu individuālajās programmās – 8.vietu, un to pašu atkārtoja arī šogad.

Latvijas čempionāta sudraba medaļas ieguvēji Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko savā pirmajā kopīgajā pasaules čempionātā pieaugušo grupā apsteidza pusi no konkurentiem un iekļuva astotdaļfinālā, iegūstot dalītu 35.-36.vietu. Tas mūsu jaunajiem dejotājiem ir labs rezultāts. Jāatzīmē, ka vairākkārtējie valsts čempioni un arī pasaules čempionāta pusfinālisti Edgars Līnis un Elīza Ancāne ģimenes pieauguma dēļ šobrīd ir pārtraukuši aktīvās sportiskās gaitas.

Favorīta statusu apliecināja un savu 2019.gadā izcīnīto titulu aizstāvēja lietuvieši Evaldas Sodeika/Ieva Zukauskaite, kļūstot par divkārtējiem pasaules čempioniem. Otro reizi vicečempionu godā tika itāļi Frančesko Galupo/Debora Pačīnī, bet ar iegūto trešo vietu pie pirmās medaļas tika Aleksejs Gluhovs/Anastasija Glazunova. Tālākās vietas finālā ieņēma Krievijas otrais pāris, Igaunijas un Vācijas čempioni. Ar iegūto 11.vietu pirmo reizi pasaules čempionāta pusfinālā dejoja vairākkārtējie Polijas čempioni Dariušs Mika un latviete Madara Freiberga.