Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks izcīna sudrabu un bronzu Eiropas čempionātā skrituļslalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Miks Zvejnieks izcīna sudrabu un bronzu Eiropas čempionātā skrituļslalomā
Miks Zvejnieks pēc Eiropas čempionāta medaļas izcīnīšanas
Foto: Dāvis Zvejnieks

Viens no labākajiem Latvijas kalnu slēpotājiem un labākais skrituļslalomists Miks Zvejnieks aizvadītajā nedēļas nogalē Spānijā izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā paralēlā slaloma disciplīnā, kamēr slalomā tika pie bronzas medaļas.

Pērn Miks Zvejnieks triumfēja paralēlā slaloma disciplīnā, tāpēc šogad bija jācīnās par titula aizstāvēšanu, tomēr līdzīgā cīņā viņš finālā piekāpās vācietim Mario Valcam. Vispirms kvalifikācijā viņš bija trešais ātrākais, vēlāk aizkļūstot līdz finālam, kur trasi veica 12,790 sekundēs, par 0,040 sekundēm zaudējot Valcam.

Vēl vīru konkurencē Dāvis Zvejnieks bija 11. vietā kvalifikācijā, bet izslēgšanas sacensībās nepārvarēja astotdaļfinālu.

Tāpat Latvijas sportisti startēja U13 grupā, kur Georgs Smalcs kļuva par čempionu, finālā pieveicot Paulu Pēteri Prancānu, kamēr duelī par trešo vietu diskvalifikāciju saņēma Ralfs Kliests, bet Krists Turauskis ceturtdaļfinālā zaudēja Prancānam.

Tikmēr slaloma sacensībās dubultuzvaru izcīnīja vācieši Svens Ortels un Jergs Berčs, kuram sekoja Miks Zvejnieks, kamēr Dāvis Zvejnieks bija desmitajā vietā. Savukārt U13 grupā vēl vienu zeltu guva Smalcs, kamēr trešo vietu guva Prancāns, bet ceturtais bija Turauskis, Kliestam samierinoties ar pēdējo, 11. pozīciju.

Vēl Spānijā notika arī Pasaules kausa piektais posms slalomā, kurā Miks Zvejnieks guva ceturto vietu, bet viņa brālis Dāvis ierindojās 15. pozīcijā.

Savulaik par Eiropas čempionu skrituļslalomā kļuvis arī Mika un Dāvja Zvejnieku vecākais brālis Kristaps Zvejnieks.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja