Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF 4.posmā iejādē uzvar lietuviete Krištaponīte-Alejūniene

Agris Suveizda

LJF 4.posmā iejādē uzvar lietuviete Krištaponīte-Alejūniene
Foto: LJF

Sporta centrā Kleisti 17. augustā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas ceturtā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I – un arī Shēmā III uzvarēja Lietuvas sportiste Audrone Krištaponīte-Alejūniene attiecīgi ar zirgiem Leganonu un "Angel Otrada".

Citās shēmās uzvaras guva: Shēma III, juniori – Laura Ivanova ar "Monte-Cristo" (JSK Ambers); Shēma II – Elza Zaķe ar Legolasu (JSS Kleisti); Shēma II, amatieri – Iveta Andersone ar "Bugatti" (Mēmeles JSK); Shēma I, bērni – Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK Harmonija); Shēma I, amatieri – Zane Legzdiņa ar Karnevālu (LLU SK); Shēma 4 g. v. zirgiem – Ivonna Agejeva ar "Doeke" (Saldus JSS); Shēma 5 g. v. zirgiem – Guna Vasiļjeva ar Groseto (SIA ZA Kocēni); Shēma 6 g. v. zirgiem – Jūlija Kosova ar Gardumu (JSK Ambers).

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale:
– Sacensības nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ tika vasaras sezonai neierasti pārceltas uz manēžu. Tas bija pārbaudījums gan jātniekiem, gan zirgiem – pēc treniņiem un startiem āra laukumos atgriezties telpās. Dalībnieki lielākoties veiksmīgi iejutās situācijā. Šajās sacensībās parādījās jauns, interesants duets – Marija Bogačeka ar zirgu "Double Power" (z/s Lielceri), rādot patīkamu sniegumu un izcīnot trešo vietu Shēmā II. Jaunzirgu sacensībās tiesnešu un skatītāju uzmanību izpelnījās Guna Vasiļjeva ar zirgu Groseto no zirgaudzētavas Kocēni, šo sportisko pāri var vērtēt kā perspektīvu, tāpat kā Ivonnu Agejevu ar Groseto no Saldus JSS. Uzteicami, ka liels dalībnieku skaits bija Shēmā I, un šīs sacensības bija iespēja gatavoties gaidāmajam FEI "World Dressage Challenge" neklātienes turnīram, kas Kleistos notiks 7. un 8. septembrī.

Sacensību tiesnese Sandra Karisa:
– Iepriecina dalībnieku skaits mazākajās shēmās, kas liecina, ka arvien vairāk cilvēku pievēršas iejādei un saprot tās nozīmi zirga sagatavošanā un ka arvien vairāk sāk jāt paši zirgu īpašnieki Pozitīvi, ka pēdējā laikā ir spēcīga konkurence Shēmā III, no kuras jau tikai pāris soļu ir līdz Mazajai balvai un Vidējai balvai.

LJF kausa izcīņas iejādē piektais, sezonas noslēdzošais posms, notiks 1. septembrī Kleistos.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests