Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

D. Zvejnieks izcīna savu pirmo Pasaules kausa pjedestālu skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

D. Zvejnieks izcīna savu pirmo Pasaules kausa pjedestālu skrituļslalomā
Dāvis Zvejnieks pēc finiša

Latvijas labākais skrituļslalomists Dāvis Zvejnieks pagājušajā nedēļas nogalē Čehijā notikušajā Pasaules kausa otrajā posmā skrituļslalomā izcīnīja trešo vietu, tiekot pie sava pirmā Pasaules kausa goda pjedestāla karjerā.

2023. gada skrituļslaloma Pasaules kausa aizvadītajā nedēļas nogalē turpinājās ar sezonas otro posmu Čehijas pilsētiņā Visoka Pec (Vysoka Pec). Sacensības norisinājās karstos un saulainos laikapstākļos, un tajās uz starta stājās kupls Latvijas skrituļslalomistu skaits - pat 17 Latvijas sportisti un sportistes.

Sacensību pirmajā braucienā, kurā kopumā uz starta stājās 51 dalībnieks, Dāvis Zvejnieks uzrādīja rezultātu 25,47 sekundes, ierindojoties ceturtajā pozīcijā. Ātrāko laiku pirmajā braucienā sasniedza vācietis Jorgs Bertšs, kura laikam Zvejnieks zaudēja 0,82 sekundes.

Otrajā trasē Zvejniekam izdevās veikt vēl vienu ļoti ātru braucienu (25,13 sekundes), savukārt trešās vietas īpašnieks Luka Gēkelers kļūdījās, piedzīvojot kritienu. Tas latvietim ļāva pakāpties pozīciju augstāk, Pasaules kausa otro posmu Zvejniekam noslēdzot trešajā vietā. Arī divu braucienu summā līderpozīciju saglabāja Bertšs, kuram 0,45 sekundes zaudēja cits vācietis Maksimilians Lēvs, savukārt Zvejnieka deficīts līdz uzvarētājam bija 1,25 sekundes.

Pirmajā desmitniekā iespraucās vēl viens Latvijas skrituļslalomists – Georgs Šmalcs, kurš uzvarētājam zaudējot 4,31 sekundi palika desmitais, savukārt Dāvja jaunākais brālis Jurģis Zvejnieks sasniedza 12. pozīciju. Dāmu konkurencē no latvietēm ātrākā bija Frīda Saļņikova, kurai 13. vieta

“Man tiešām ir patiess prieks par paveikto! Kopš sāku braukt skrituļslalomā, visu savu karjeru gaidīju Pasaules kausa pjedestālu… un sagaidīju. Tas man nozīmē tiešām daudz, un, tas nozīmē, ka tagad jau veseli trīs Zvejnieku bračkas ir kāpuši uz pjedestāla Pasaules kausā skrituļslalomā. Braucieni bija tiešām labi, tā teikt gāja no rokas. Viss izdevās, nebija īpašas kļūdas, trases bija interesantas un vienkārši sanāca divi lieliski braucieni, kuri arī atnesa manu pirmo Pasaules kausa TOP3! Prieks arī par jaunāko brāli, Jurģi, kurš TOP10 tuvojas straujiem soļiem! Un, protams, kā vienmēr, nekas no tā visa nebūtu sanācis bez visiem maniem atbalstītājiem, ģimenes, draugiem, sponsoriem - paldies!” pēc savas pirmās Pasaules kausa uzvaras komentē Dāvis Zvejnieks.

Nākamais PK posms skrituļslalomā 1. un 2. jūnijā norisināsies Degmārnā, Vācijā, nedēļu vēlāk sekos pasaules čempionāts Barselonā, savukārt jūlija pēdējā nedēļas nogalē Pasaules kausa ceturtais posms risināsies Ikšķilē, Latvijā.