Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vilde un Lagzdiņš kvalificējas OS atlases sacensību finālam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vilde un Lagzdiņš kvalificējas OS atlases sacensību finālam
Aldis Artūrs Vilde. Foto: Latvijas kanoe federācija.

Latvijas pārstāvji Aldis Artūrs Vilde un Roberts Lagzdiņš ļoti labi nostartējuši Barnaulā notiekošajās Olimpisko spēļu atlases sacensībās un tikuši finālā, Vildem to paveicot 1000m smaiļošanā, bet Lagzdiņam tajā pašā distancē kanoe airēšanā.

Šajā nedēļas nogalē Krievijas pilsētā Barnaulā ir paredzēts otrais pasaules kausa posms kanoe airēšanā un smaiļošanā, kas šodien sākās ar Olimpisko spēļu atlases sacensībām. Tā kā Roberts Akmens pirms nedēļas Ungārijā izcīnīja ceļazīmi, tad viņš šodien nepiedalījās, gatavojoties rītdienas startam pasaules kausa posmā, kur dalībnieku vidū būs arī Aleksejs Rumjancevs.

Aldis Artūrs Vilde savā priekšbraucienā bija piektais, bet Roberts Lagzdiņš - trešais, abiem pārliecinoši tiekot pusfinālā, jo finālam uzreiz kvalificējās tikai pirmo vietu ieguvēji braucienos. Pusfinālā smaiļotājs Vilde finišēja otrais (3:33,832), četras sekundes desmitdaļas piekāpjoties ķīnietim un droši tiekot finālā, kur no katra pusfināla iekļuva vēl trīs ātrākie.

Tikmēr Lagzdiņam 1000m kanoe airēšanas pusfinālā nācās sīvi spēkoties par otro vietu ar kanādieti un spāni. Kanādietis tomēr bija nedaudz ātrāks un aiz uzvarētāja irāņa finišēja otrais, bet turpat Roberts ar spāni cīņā par noslēdzošo trešo vietu uz finālu uzrādīja vienādu laiku (4:01,384), tādējādi finālā tiekot abiem. Tas nozīmē, ka rīt finālā ierasto deviņu vietā startēs desmit airētāji.

     [+] [-]

, 2021-05-20 18:16, pirms 3 gadiem
Labs!

     [+] [-]

, 2021-05-20 20:13, pirms 3 gadiem
Lagzdiņš super