Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas amerikāņu futbolisti trenējas kopā ar ASV karavīriem

Agris Suveizda

Latvijas amerikāņu futbolisti trenējas kopā ar ASV karavīriem
Publicitātes foto

2014. gada 17. maijs kļuva par vēsturisku dienu Latvijas amerikāņu futbola attīstībā - amerikāņu futbola klubs Riga Lions aizvadīja koptreniņu ar ASV bruņoto spēku 173. gaisa desanta brigādes karavīriem. Latvijas amerikāņu futbola federācija ir gandarīta par pasākumu un aicina latviešus uzdrīkstēties un dibināt jaunas komandas savās pilsētās!

Latvijas Amerikāņu futbola federācija (LAFF) ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) atbalstu organizēja Latvijā pirmo amerikāņu futbola koptreniņu. Treniņa galvenais mērķis bija pieredzes apmaiņa starp Latvijas amerikāņu futbola spēlētājiem un ASV bruņoto spēku karavīriem, kuri ar šo sporta veidu nodarbojušies pirms pievienošanās armijai.
„Kad uzzinājām, ka Latvijā ieradušies 150 ASV bruņoto spēku karavīri, mēs sapratām, ka šādu izdevību nedrīkst laist garām un ir jārīkojas! Tā kā ASV ir amerikāņu futbola dzimtene, un tur tas ir pats populārākais sporta veids, nospriedām, ka koptreniņš ar īstiem amerikāņiem būtu ārkārtīgi vērtīga pieredze mūsu spēlētājiem. Pēc sazināšanās ar pašiem desantniekiem, kuri ar prieku atsaucās mūsu piedāvājumam, un pasākuma saskaņošanas ar NBS vadību, bijām gatavi pirmajam kopīgajam treniņam,” stāsta LAFF valdes loceklis Matīss Stabulnieks.

17. maija pēcpusdienā Upesciema stadionā tikās 25 amerikāņu futbola kluba Riga Lions spēlētāji un 20 ASV gaisa desanta karavīri. Treniņu vadīja Riga Lions treneri -Kristaps Balodis, Jānis Neinbergs, Viljams Timrots, kā arī pieredzējušais Latvijas izlases regbija spēlētājs un treneris Vilmārs Sokolovs. Treniņa gaitā dalībnieki tika sadalīti 3 grupās pēc pozīcijām laukumā (lineman, quarterback, runningback un tml.) un savā starpā strādāja pie individuālās tehnikas. Treniņa noslēgumā dalībnieki sadalījās divās komandās un bez pilna ekipējuma izspēlēja spēles situācijas. Treniņš kopumā ilga 3 stundas.

Riga Lions spēlētājs Ričards Grīviņš, kurš pats šobrīd dienē Nacionālajos bruņotajos spēkos stāsta: „Treniņa gaita bija ļoti interesanta, iemācījāmies daudz jauna. Bija prieks pavadīt laiku kopā ar ASV karavīriem jautrā un brīvā atmosfērā, un bija redzams, ka arī pašiem amerikāņiem patika ar mums kopā trenēties un uzspēlēt! Es ļoti ceru, ka šādi kopīgi treniņi mums būs vēl! ”

„Mērķis noteikti tika sasniegts, notika vērtīgas pieredzes apmaiņa, un visi koptreniņa dalībnieki sportiskā gaisotnē labi pavadīja laiku, tāpēc plānojam arī turpmāku sadarbību ar 173. gaisa desanta brigādes karavīriem,” atklāj federācijas pārstāvis Matīss Stabulnieks, „LAFF un Riga Lions spēlētāju vārdā gribu izteikt pateicību par atbalstu NBS komandierim, ģenerālleitnantam Raimondam Graubem, kā arī SzS Kājnieku brigādes štāba virsseržantam Didzim Baltiņam, bez kuru palīdzības šo sadarbību nebūtu iespējams īstenot!”

Pēc aizvadītā notikuma Latvijas Amerikāņu futbola federācija un amerikāņu futbola klubs Riga Lions turpina gatavoties tādiem pasākumiem kā Rīgas Sporta nakts, Valmiera Active un turnīram „Amerikāņu futbols 8 pret 8” Latvijas lielākajās pilsētās.

LAFF joprojām aicina ikvienu interesentu izmēģināt savus spēkus amerikāņu futbolā, pievienojoties kādai no esošajām komandām - Riga Lions vai Saldus Warriors, vai arī dibināt jaunu komandu savā pilsētā! Federācija jau saņēmusi ziņas par jaunas amerikāņu futbola komandas izveidošanos Smiltenē.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Amerikāņu futbola federācijas
preses sekretāre Anna Ulmane

  -2 [+] [-]

, 2014-05-20 20:05, pirms 10 gadiem
Māca, ka apčurat puķu dobes ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-21 00:59, pirms 10 gadiem
varējāt kāds (juris) uzcept kādu rakastu par draftu. šogad interesants. ar rekordiem. kuru sporta veidu draftu skatās 45 miljoni?
p.s. vai kāda no komamandām neskrēja nordea maratonu? karogs ar maskām tika redzēts skrienot.