Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu regbija izlasei augsti mērķi Eiropas čempionātā

Andrejs Siliņš

Latvijas sieviešu regbija izlasei augsti mērķi Eiropas čempionātā
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Šodien Latvijas Regbija vēstures muzejā notika preses konference sakarā ar gaidāmo Latvijas sieviešu regbija 7 izlases startu Eiropas čempionātā Bratislavā.

Preses konferencē piedalījās Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidents Juris Silovs, Latvijas valstsvienības menedžeris Valdis Avotiņš, Latvijas izlases galvenais treneris Ģirts Sirsniņš un mūsu valstsvienības spēlētājas Liene Freiberga, Anete Skrastiņa un Elīna Pīrāga-Berjoza.

Savukārt Eiropas B divīzijas meistarsacīkstes regbijā 7 notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā no 25. līdz 26. maijam. Tajās piedalīsies 12 valstsvienības, kas sacensību pirmajā daļā tiks sadalītas divās grupās. A apakšgrupā spēlēs Latvija, Bulgārija, Slovākija, Izraēla, Andora un Luksemburga. Savukārt B apakšgrupā startēs Norvēģija, Somija, Malta, Lietuva, Bosnija un Hercegovina un Turcija. Turpinājumā pēc grupu turnīriem notiks izslēgšanas spēles un regbijam raksturīgās cīņas par kausu (pirmo vietu), šķīvi (piekto vietu) un biķeri (devīto vietu), bet tiesības nākamgad spēlēt A divīzijā izcīnīs divas labākās komandas.

LRF prezidents Juris Silovs:

– Kopš regbijs 7 ir kļuvis par olimpisko sporta veidu, daudzas pasaules un Eiropas valstis iegulda tajā ļoti lielus līdzekļus. Mēs diemžēl tik iespaidīgus tēriņus nevaram atļauties. Latvijas regbijā lielākoties viss balstās uz meiteņu apņēmību, entuziasmu un cīņassparu. Tomēr, neraugoties uz iepriekšminēto, jāizdara viss, lai atgrieztos A divīzijā. Visai Latvijas delegācijai novēlu veiksmīgu startu, un, lai arī “fortūna” mums ir labvēlīga.

Latvijas delegācijas vadītājs Valdis Avotiņš:

– Eiropas čempionātā startēsim jau septīto reizi. Savukārt pirms pieciem gadiem izcīnījām vietu A divīzijā. Mūsu lielākais sasniegums Vecā kontinenta meistarsacīkstēs kopvērtējumā bija 2010. gadā, kad izcīnījām 15. vietu. Pagājušajā gadā, kad Eiropas čempionātam pievienojās vairākas Top līmeņa valstis, mums diemžēl nācās atstāt A grupu. Palikām pirmie aiz strīpas... Tāpēc šogad esam B divīzijā. Atšķirībā no vīriešu komandām, sieviešu izlašu līmenis ir daudz līdzīgāks. No 12 B grupas valstīm astoņas nesen bija A divīzijā, un arī šo komandu mērķis, tāpat kā mums, ir atgriezties A divīzijā. Tāpēc konkurence gaidāma liela. Tomēr, pazīstot meiteņu cīņassparu, ceram uz izdošanos!

Latvijas izlases galvenais treneris Ģirts Sirsniņš:

– Komandā pēc vairākiem pārbaudes turnīriem ir izveidojies labs kolektīvs. Savukārt gatavošanās process bija viens no nopietnākajiem, ilgākajiem un saturīgākajiem. Divreiz spēlējām turnīros Lietuvā, arī “Mario Cup” sacensībās Polijā, gūstot labu pieredzi. Manā skatījumā meitenes ir labā sportiskajā formā un gatavas cīņai.

Viena no pieredzes bagātākajām Latvijas izlases spēlētājām Liene Freiberga:

– Komandā patiešām valda lielisks mikroklimats. Visas spēlētājas ir gatavas cīņai. Mērķis šajās sacensībās ir vairāk nekā skaidrs – tikai atgriešanās A divīzijā. Tātad, jātiek līdz B grupas finālam. Ar citu rezultātu diez vai būsim apmierinātas...

Latvijas izlases sastāvs

Madara Sirsniņa (RK “Selena”)
Elīna Pīrāga-Berjoza (RK “Selena”)
Liene Lēvalde (RK “Selena”)
Anete Skrastiņa (RK “Selena”)
Guna Limmane (RK “Selena”)
Liene Freiberga (SK “Imanta”)
Lūcija Ciekure (SK “Imanta”)
Laima Oganova (SK “Imanta/RC Sunderland”)
Danuta Antonoviča (SK “Imanta/BSV Berliner”)
Sindija Širaka (LSPA)
Sabina Kadirova (SK “Imanta”)
Liene Vāciete (SK “Imanta”)

Delegācijas vadītājs: Valdis Avotiņš
Galvenais treneris: Ģirts Sirsniņš
Ārsts: Uģis Kreitenbergs

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-21 00:46, pirms 11 gadiem
Sieviesu regbijs, sieviesu hokejs, sieviesu svarcelsana, u.t.t. smiekligi un nevajadzigi!

     [+] [-]

, 2013-05-21 08:09, pirms 11 gadiem
Atkal mums būs čempioni!!!! Urā!