Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Modernās pieccīņas sacensībās ļauj atgriezties agresorvalstu sportistiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Modernās pieccīņas sacensībās ļauj atgriezties agresorvalstu sportistiem
Foto: UIPM

Starptautiskā modernās pieccīņas savienība (UIPM) šodien paziņojusi, ka tās rīkoto sacensību apritē varēs atgriezties Krievijas un Baltkrievijas sportisti.

UIPM paziņojā minēts, ka lēmums pieņemts, balstoties uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 28. martā izdotajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanos sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem.

Starptautiskā modernās pieccīņas savienība izplatītajā paziņojumā izteikusi atbalstu agresorvalstu pārstāvju kā neitrālo sportistu iesaistei sacensībās, skaidrojot to ar vēlmi ļaut visu nacionalitāšu pārstāvjiem piedalīties modernās pieccīņas sacensībās saskaņā ar Olimpisko Hartu un nediskriminācijas principu.

Modernās pieccīņas savienības paziņojumā arī pausta ticība, ka sportam jābūt politiski neitrālam un šobrīd vairāk nekā jebkad iepriekš jādarbojas kā miera un solidaritātes vēstnesim sportistu vidū.

Izmantotie resursi:
https://www.uipmworld.org/news/uipm...

     [+] [-]

, 2023-04-21 02:46, pirms gada
Pilnīgi pakaļā