Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vrubļevskis: "Federācijas nereti izliekas valsts naudu neredzam"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vrubļevskis: "Federācijas nereti izliekas valsts naudu neredzam"
LOK prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: Gins Ivuškāns, F64

Latvijas valsts apmaksā lielāko daļu no Latvijas Olimpisko vienības (LOV) sportistu izdevumiem, bet izlašu vajadzības valsts apmierina labākajā gadījumā par vienu trešdaļu, žurnālam "Sports" atklāj Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

Sportista atrašanās LOV sastāvā ļauj iegūt finansējumu, bet izcilu rezultātu gadījumā naudas grūtību vairs nav. "Individuālajos sporta veidos pašiem labākajiem, kuri izpilda stingrus kritērijus, caur LOV valsts finansē pilnīgi visus izdevumus. Lielākajai daļai LOV dalībnieku valsts nosedz 50-70 procentus vajadzību," atzīst Vrubļevskis.

"Federācijas nereti izliekas valsts naudu neredzam," norāda LOK prezidents. "No sporta skolu treneru algām paredzētajiem trim miljoniem, vienu miljonu saņem basketbols, kas ir pilnīgi visās sporta skolās. Gandrīz tikpat liela summa aiziet vieglatlētikas treneriem. Bet Vieglatlētikas savienības prezidents saka: "Tas jau nav mums..." Bet kam tad?"

Latvijas izlases nākotnē, iespējams, varēs rēķināties ar lielāku atbalstu no valsts. "Ir iedibināta sporta budžeta apakšprogramma sporta spēļu nacionālo izlašu atbalstam. Līdz šim tai tika piešķirti 500 000 latu gadā, kas labākajā gadījumā attiecīgās federācijas vajadzības apmierina par vienu trešdaļu," atklāj LOK prezidents. "Pārējā nauda jāpiemeklē klāt, ja nacionālās izlases grib sūtīt uz Eiropas, pasaules čempionātu kvalifikācijas turnīriem un pašiem čempionātiem. Izmantojot dažādus lobijus, federācijas no valsts papildus dabūjušas 250 000 - 350 000 latu. Valsts principā zina, ka federāciju vajadzības ir lielākas. Bet fiskālais rāmis neļauj prasīt vairāk par 500 000. Tagad panācām, ka budžeta komisijā iesniedza priekšlikumu šo summu palielināt līdz 900 000 latu. Ja tas tā notiks, nacionālo izlašu vajadzības tiks apmierinātas apmēram par 50 procentiem. Tad jau tā būs federāciju goda lieta atlikušo pusīti pielikt klāt. Tās, protams, ir tikai tekošās izmaksas, lai sagatavotos un aizbrauktu uz attiecīgo turnīru."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"

  +1 [+] [-]

, 2013-11-19 15:51, pirms 11 gadiem
Drīzāk lielās federācijas nevis izliekas bet tiešām neredz, bet mazās federācijas no tā vien iztiek

  +2 [+] [-]

, 2013-11-19 15:57, pirms 11 gadiem
hokeja federācija redz valsts naudu?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-19 16:05, pirms 11 gadiem
"Federācijas nereti izliekas valsts naudu neredzam," norāda LOK prezidents.Gruuti ieraudziit to kaa nav

     [+] [-]

, 2013-11-19 16:20, pirms 11 gadiem
kramblers rakstīja: "Federācijas nereti izliekas valsts naudu neredzam," norāda LOK prezidents.Gruuti ieraudziit to kaa nav
Ja federācija kaut cik strādā, tad atbalsts ir. Saprotams, tas nekad nav pietiekams, bet tas ir.

     [+] [-]

, 2013-11-19 18:14, pirms 11 gadiem
basketbols- valsts(tas ir mūsu) naudas parazīts!