Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notiks starptautiskas meistarklases aerobikā ūdenī

Notiks starptautiskas meistarklases aerobikā ūdenī
Olimpiskā sporta centra peldbaseins
Foto: ocriga.lv

Šī gada 22. novembrī no plkst. 9:00 – 16:00 Olimpiskā sporta centra (OSC) peldbaseinā, Grostonas ielā 6b, Rīgā, notiks starptautiskas meistarklases aerobikā ūdenī.

Nodarbības vadīs divas Vācijā, Itālijā, Krievijā un Somijā stažējušās Igaunijas fitnesa treneres Līna Raska (Liina Raska) un Tīna Beljaeva (Tiina Beljaeva), piedāvājot apgūt divas inovatīvas nodarbības - "Aqua Balance" un "African Aqua". Kopumā notiks četras praktiskas nodarbības gan peldbaseina seklajā (1,30m), gan dziļajā (2,30m) daļā, kā arī viena stundu gara teorētiskā nodarbība.

Aerobikas ūdenī nodarbības ir paredzētas visu vecumu cilvēkiem ar dažādas fiziskās sagatavotības līmeni, kā arī cilvēkiem ar balsta - kustību aparāta problēmām, un palielinātu ķermeņa svaru. Ķermeņa svars ūdenī ir daudzas reizes mazāks, kā uz sauszemes, tādēļ aerobikas ūdenī nodarbības laikā tiek atvieglots balsta - kustību aparāta darbs. Ūdens spiediens vienmērīgi sadalās pa visu iegremdēto ķermeņa virsmu, un izzūd muskuļu statiskais sasprindzinājums. Šādos apstākļos ķermeņa orientācija, stāvokļa saglabāšana un kustību izpilde saistīta ar kardinālu kustību mehānisma pārorientēšanos, ko sauc par ūdens izjūtu. Šādās nodarbībās tiek nodarbināti praktiski visi muskuļi, kas veicina muskulatūras harmonisko attīstību un kustīgumu locītavās. Ūdens spiediens uz zemādas vēnām, dziļā diafragmālā elpošana un ķermeņa stāvoklis - tas viss sekmē asins pieplūdi sirdij un kopumā atvieglo tās darbu.

OSC šādas meistarklases rīko ar mērķi, lai Latvijas fitnesa un aerobikas treneri būtu informēti par novitātēm savā darba jomā un spētu veidot augsti profesionālas nodarbības sporta iestāžu apmeklētājiem. Meistarklasēs piedalīsies vairāk kā trīsdesmit Latvijas fitnesa un aerobikas treneri.

Informāciju sagatavoja:
Laura Medine,
Mārketinga vadītāja,
SIA „Olimpiskais sporta centrs”