Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Divi Latvijas senioru pāri sasniedz ceturtdaļfinālu pasaules čempionātā Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi Latvijas senioru pāri sasniedz ceturtdaļfinālu pasaules čempionātā Standartdejās
Gatis un Jūlija Simsoni. Foto: no dejotāju privātā arhīva.

Abi vadošie Latvijas senioru grupas Standartdeju (ST) pāri Nīderlandes pilsētā Roterdamā notikušajā pasaules čempionātā Senioriem I (35 gadi un vecāki) 58 pāru konkurencē iekļuvuši ceturtdaļfināla 24-niekā. Rīdzinieki Gatis un Jūlija Simsoni izcīnīja 21.vietu, bet Marko Ricotto ar Alīnu Kļonovu ieguva 23.vietu.

Gan Gatis ar Jūliju, gan Marko ar Alīnu rādīja labu sniegumu, pārvarot pirmās divas kārtas un pārliecinoši ar rezultātu divdesmitniekā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tika labākie 24 pāri. Mūsu vadošie senioru grupas pāri tāpat kā pirmajās divās kārtās arī ceturtdaļfinālā uzrādīja ļoti līdzīgu rezultātu, tomēr beigās nedaudz priekšā esot Simsoniem.

Pirms pusotra mēneša turpat Roterdamā Simsoni kļuva par Senioru II (45 gadi un vecāki) grupas pasaules čempioniem. Pagājušajā nedēļas nogalē Andreja Rogovenko audzēkņi startēja spēcīgākā konkurencē ar Senioru I grupas pāriem, jo pēc noteikumiem senioru grupās vecākiem dejotājiem ir atļauts startēt pie jaunākiem. Gatis ar Jūliju tāpat daudzus iepriekšējos gadus atkal dejoja ceturtdaļfinālā un ieguva 21.vietu. Rīdzinieki labāko rezultātu Senioriem I bija sasnieguši savā noslēdzošajā sezonā šajā vecuma grupā – 2019.gadā, kad izcīnīja 14.vietu.

Tikmēr Marko ar Alīnu ceturtdaļfinālā iekļuva jau trešo gadu pēc kārtas, šogad ieņemot 23.vietu. Labāko rezultātu Ricotto un Kļonova sasniedza pērn, kad ieguva 18.vietu.

Dubultuzvaru izcīnīja Vācijas pāri, bet bronzas medaļa tika mājiniekiem holandiešiem. Fināla sešinieku noslēdza divi itāļu un viens spāņu pāris.