Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Latvijas čempionāts jāšanas sportā

Aizvadīts Latvijas čempionāts jāšanas sportā
Publicitātes foto

Sporta centrā "Kleisti" 17. un 18. augustā notika Latvijas nacionālais čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā jaunzirgiem, poniju jāšanā un amatieru konkurencē.

Par valsts čempioniem kļuva: startā ar līdz 5. g. v. zirgiem – Laura Penele ar zirgu Dundas VDM (z/s Lielceri); startā ar līdz 6/7 g. v. zirgiem – Andis Vārna ar Linkolu (SK Quattro); startā ar 1. grupas ponijiem – Monta Pareiza ar Prēriju (Saldus JSS); startā ar 2. grupas ponijiem – Monta Pareiza ar Ruandu (Saldus JSS); 1. grupas amatieriem – Unda Egendorfa ar Lēdiju (JSK Demora); 2. grupas amatieriem – Olga Šellere ar Prestižu (JSK Telfas).

Sacensības risinājās divas dienas, kopā tika veikti 12 konkūra maršruti, un katrā no tiem sportisti varēja sacensties par godalgotām vietām, bet čempionāta kausu ieguvēji tika noskaidroti sešās konkurences grupās divu dienu rezultātu summā. Ja sportists startēja nevis ar vienu, bet diviem vai trim zirgiem, kas atļauts nolikumā, tad uz čempiona titulu viņš varēja pretendēt ar zirgu, kuru ieskaitei pieteica pirms starta. Vienāda punktu skaita gadījumā par izšķirošo godalgoto vietu izcīņā tika atzīts otrās dienas starts. Tāpēc ne vienmēr uzvaru kopvērtējumā guva tie jātnieki un zirgi, kuri izcīnīja godalgotās vietas atsevišķos maršrutos, bet gan sportisti ar stabilāku sniegumu un pareizu zirga izvēli.

Latvijas čempione startā ar līdz 5 g. v. zirgiem Laura Penele: "Protams, esmu priecīga par panākumu. Mani jaunie zirgi paši ir ļoti talantīgi, viņiem lekšana ir no dabas dota, pašai tikai tie jāpieradina pie sacensību atmosfēras un jāizdara distancē viss pēc vislabākās sirdsapziņas. Gandarījumu rada tas, ka abas dienas spēju parādīt stabilu rezultātu. Domāju, ka visiem šiem zirgiem būs laba nākotne, un tie leks arvien augstākus maršrutus."

Latvijas čempions startā ar līdz 6/7 g. v. zirgiem Andis Vārna: "Sacensību pirmajā dienā startēju ar četriem jaunzirgiem, tagad – ar trim. Jāteic, ka visi trīs zirgi, ar kuriem šodien lecu, nostartēja labi, – ja jau izcīnītas divas godalgotās vietas, nav par ko sūdzēties. Patīkami, ka bija labvēlīgi laika apstākļi, un arī tāpēc čempionāts izdevās. Starts jaunzirgu konkurencē man ir svarīgs, jo pēdējos gados man strauji mainās zirgu sastāvs, ar kuriem strādāju, – citi tiek pārdoti, citus īpašnieki nodod citiem. Bet tas ir labi, ja notiek kustība."

Latvijas čempione abās poniju klasēs Monta Pareiza: "Esmu priecīga par katru savu startu un galarezultātu kopumā – uzvaru abās poniju klasēs. Uzvaru otrajā grupā man palīdzēja izcīnīt jau salīdzinoši lielā pieredze, startējot maršrutos ar 110 cm augstiem sķēršļiem, turklāt maršruts bija piemērots ponijiem un ne ļoti sarežģīts."

Latvijas čempione 1. grupas amatieriem Unda Egendorfa: "Sacensības patika, un kā gan varētu būt citādi, ja izdevās uzvarēt abos maršrutos un kopvērtējumā. Dainis Līvmanis bija otrajā sacensību dienā uzstādījis interesantu, bet „piņķerīgu” maršrutu, pie kura veikšanas vajadzēja piedomāt. Bet Lēdija jau ir labs sporta zirgs, un man tai tikai pareizi jāparāda šķērslis, lai viņa to pārvarētu."

Latvijas čempione 2. grupas amatieriem Olga Šellere: "Biju plānojusi sagatavoties Nacionālajam čempionātam kā gada galvenajam startam, un, izrādās, ka slodze tika paredzēta veiksmīgi un izdevās izcīnīt uzvaru. Prieks par paveikto, un ceru, ka viss izdosies labi arī Eiropas čempionātā paralimpiskajā iejādē, kurp jau kā trenere dodos uz Dāniju dažas stundas pēc šīm sacensībām. Čempionāts notiks no 21. līdz 25. augustam. Tur darīšu visu, lai mūsu komandas sportisti – Rihards Snikus un Oskars Lukauskis nostartētu savā vislabākajā līmenī."

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests