Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jātnieku federācijas kausu izcīna Penele

Jānis Pārums

Latvijas Jātnieku federācijas kausu izcīna Penele
Airisa Penele ar zirgu Ravels

Sestdien, 18. augustā Rīgā, sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas piektā, noslēdzošā posma sacensības iejādē. Kopvērtējumā sacensību galvenajā konkurencē LJF kausu izcīnīja Airisa Penele ar zirgu Ravels no zemnieku saimniecības Lielceri.

Posma sarežģītākajā shēmā – Lielajā balvā uzvarēja Airisa Penele ar zirgu Ravels (z/s Lielceri) ar rezultātu 73,00%. Otrajā vietā Jūlija Tkačova ar Orfeju (JSK Ambers) – 65,21%, trešajā vietā ārpus konkurences kopvērtējumā startējošā Lietuvas sportiste Sandra Sisojeva ar Forwater – 62,25%.

Citās shēmās uzvarēja: Vidējā balva I – Agnese Dedze ar Linzu (SIA Wilde Transport) 68,25%; Shēma III – Agnese Dedze ar Doctor Wayne (SIA Wilde Transport) 70,21%; Shēma II – Ernests Petkevičs ar Donrado (SK Harmonija) 64,60%; Shēma II, amatieri – Angelīna Kostina ar Bonu (JSS Kleisti) 64,30; Shēma 4 g. v. zirgiem – Sindija Galviņa ar Denilo (SJK Sport de Lux) 71,60%.

LJF kauss iejādē risinās piecos posmos, pēc trim labākajiem sasniegtajiem rezultātiem (tajā skaitā vienu no tiem brīvas izvēles programmā mūzikas pavadījumā) kopvērtējumā ar kausiem apbalvojot tradicionāli trīs labākos sportistus trīs grupās – LJF kausa izcīņā, cīņā par Mazo kausu un Cerību kausu, kā arī pirmoreiz – amatieru konkurencē. Katrā no posmiem tiek dota iespēja sacensties arī citu meistarības un vecuma grupu jātniekiem, lai dotu iespēju apgūt pieredzi un kuplinātu sacensību programmu, tādējādi arī kopvērtējumā rezultāti tiek apkopoti vēl citās grupās.

LJF kausā kopvērtējumā godalgotās vietas izcīnīja: Airisa Penele ar Ravelu (z/s Lielceri) 208,97%, Jūlija Tkačova ar Orfeju (JSK Ambers) 184,00 un Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU SK) 132,02%.

Mazajā kausā kopvērtējumā kausus ieguva: Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 200,51%, Gundega Krīgere ar Donnerwelle (JSK Temperaments) 195,89% un Agnese Kukaine ar Londy Light (JSK Temperaments) 193,71%.

Cerību kausā godalgas saņēma: Agnese Dedze ar Doctor Wayne (SIA Wilde Transport) 206,83%, Terēze Rozenberga ar Lordu (Rīgas JSK) 195,02% un Liāna Pelše ar Dimantu (SK Harmonija) 194,88%.

Amatieru konkurencē kausus saņēma: Marina Žagata ar Princi (LJAA) 191,64%, Marianna Frolova ar Betsaidu (SIA Wilde Transport) 191,60% un Anna Ščogola ar Skifu 173,61%.

Citās grupās kopvērtējumā labākos rezultātus sasniedza: Mazais aplis, jaunie jātnieki – Elza Zaķe ar Lēdiju (JSS Kleisti) 176,24%; Cerību kauss, juniori – Lollija Lukašova ar Amigo (SK Harmonija) 186,43%; Shēma III – Ernests Petkevičs ar Donrado (SK Harmonija) 195,78%; Shēma II, līdz 14 g. v. sportistiem – Jūlija Ezīte ar Hiltonu (Rīgas JSK).

LJF kausa uzvarētāja kopvērtējumā Airisa Penele:
– Sacensības kā vienmēr bija labi noorganizētas. Īpašu pārsteigumu gan nebija, – jau vairākas reizes pēc kārtas ar Ravelu izcīnām šo titulu, tāpat kā uzvaras citās Latvijas sacensībās. Jāatzīst gan, ka pati gan piektā posma sacensībās Lielajā balvā visu neizpildīju tā, kā būtu vēlējusies, taču tas neatstāja iespaidu uz vietu sadali gan posmā, gan kopvērtējumā. Startēju brīvas izvēles programmā arī ar jauno zirgu Leru, un esmu ļoti apmierināta ar startu. Mani patīkami pārsteidza tas, cik patīkama sadarbība izveidojusies uz sezonas beigām, startējot sacensību atmosfērā, kas man ir ļoti svarīgi.

LJF Iejādes sekcijas vadītāja un sacensību galvenā tiesnese Anita Mangale:
"Šīs bija LJF kausa izcīņas pēdējā posma sacensības, pēc kurām tiek apkopoti kopvērtējuma rezultāti – nu jau četrās grupās, šogad pirmo reizi ar kausiem apbalvojot arī amatieru klases sportistus. Godalgas izcīnīja stiprākie un labākie sportisti, kuriem pietika arī spēka izturēt šo piecu sacensību maratonu. Tagad treneru padomē varēsim izanalizēt rezultātus, kā arī spriest par to, vai saglabāt šādu sacensību formātu arī nākamgad, vai arī ko mainīt. Taču pēc LJF kausu pasniegšanas sezona vēl nebeidzas. Tagad gatavojamies FEI neklātienes sacensībām, kas Kleistos notiks no 28. līdz 28. augustam. Tās tiesāt ieradīsies arbitri no Itālijas un Ukrainas. Aizvadītās sacensības bija arī iezīmīgas ar to, ka tās bija pēdējais treniņstarts pirms došanās uz paralimpiskajām spēlēm Londonā mūsu jātniekam Rihardam Snikus. Vēlam veiksmi!"

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests