Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Saulē, lietū un mainīgā vējā noburāta pasaules čempionāta garā distance

Jānis Pārums

Saulē, lietū un mainīgā vējā noburāta pasaules čempionāta garā distance
Foto: f64

Vakar, 18. augustā, pasaules čempionāta dalībnieki šķērsoja Usmas ezeru visā garumā ziemeļu – dienvidu virzienā un atpakaļ. Tieši garā distance pierādīja burātāju prasmi izmantot mainīgo vēju – tā virzienu un stiprumu – ar visiem maņu orgāniem un izvēlēties savu vietu distancē, lai ātrāk sasniegtu finišu.

Usmas ezers ir neparedzams – var būt tā, ka viena jahta labā gaitā iet uz priekšu, bet cita turpat blakus stāv uz vietas, jo vējš sadalījies joslās. Kapteiņi tiek regulāri pārsteigti, jo sākumā izvēlētā stratēģija var izrādīties pilnīgi nepareiza, pēc maza mirkļa vējam sagriežoties pa veselu debesspusi un tad atkal atpakaļ.

Līderu komandas kapteinis – četrkārtējs Micro Cup čempions – Piotr Tarnacki ir sajūsmā par Usmas ezeru kā ļoti piemērotu vietu burāšanai: “Piedalījāmies šeit čempionātā sešus gadu atpakaļ, balstoties uz ļoti labām atmiņām, starp Micro Cup un citu nozīmīgu regati devām priekšroku braucienam uz Latviju. Mums patīk burāt mainīgā vējā. Konkurence ir ļoti laba, un es lepojos ar savu komandu - Krzystof Mongird ir Polijas olimpiskās izlases pārstāvis, bet Rafal Becker Polijas čempions burāšanā. Šodien būs izšķiroša diena – ja tiks doti visi trīs starti un mēs tos uzvarēsim, tad čempiona tituls būs mūsu!”

Kopvērtējuma pirmajā desmitniekā sevi pieteikusi Latvijas jahta EVO – kapteinis Rihards Vaivods un komandas locekļi Artūrs Bērziņš un Armands Kirilovs, bet racer divīzijā šī pati jahta šobrīd pēc Polijas komandas ir otrajā vietā un jau trešajā vietā tai seko Latvijas jahta Micros ar kapteini Andri Zjatkovu un komandas locekļiem Jāni Vītolu un Alfu Pampi. Starp burāšanas lielvalstīm arī Latvijai jābūt pasaules čempionāta medaļām!

Kā jau visu nedēļu, bet jo īpaši šodien, 19. augustā, Usmas jahtklubs ir atvērts interesentiem – viesi tiek aicināti pa dienu vērot sacensību tiešraidi, bet vakarā piedalīties čempionāta lielajā ballē ar muzikālās procedūras grupu Flame & Kreisais pagrieziens un DJ Egonu Reiteru.

Pateicoties Triatel un Baltic Video Company sacenību tiešraide pirmo reizi Latvijas burāšanas vēsturē no pulksten 11:50 būs vērojama arī internetā – mājas lapā Micro Cup 2011 – aptuveni trīs līdz piecas stundas atbilstoši sacensību norisei.

Informāciju sagatavoja:
Jūlija Pumpe, SIA Baltijas Komunikāciju Centrs