Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Kausa regatē "Burusports Balva 2014" uzvar Matīse un Kaupa

Rolands Eliņš

Latvijas Kausa regatē "Burusports Balva 2014" uzvar Matīse un Kaupa
Aleksandra Kaupa

Latvijas Kausa pirmā regate „Burusports Balva 2014” šogad norisinājās Rīgā, Ķīšezerā un tā pulcēja 50 dalībniekus trijās vējdēļu klasēs no visas Latvijas. Regate notika mērena, mainīga virziena vēja apstākļos, kur startus izdevās dot vien Raceboard un jauniešu Techno 293 klasēm.

Astoņu braucienu summā "Raceboard" klasē sieviešu divīzijā un absolūtā kopvērtējuma līdere jau no pirmā starta bija 2013.gada pasaules čempione Vita Matīse, aiz sevis ar pārliecinošu punktu skaitu atstājot savu sīvāko konkurenti Ilonu Grīnbergu. Vīriešu konkurencē ātrākais bija Gunārs Rozenbergs.

Jauniešu "Techno 293" klasē ātrākā U17 vecuma grupas burātāja, liepājniece Aleksandra Kaupa, aiz sevis atstājot Ketiju Birzuli no Rīgas un Nikolu Ceplenieci no Liepājas. Puišu konkurencē ātrākais bija U17 vecuma grupas pārstāvis Valters Zakrevskis, savukārt U15 grupā ātrākais izrādījās rīdzinieks Namejs Dreimanis, aiz sevis atstājot liepājnieku Jēkabu Markausu un sporta skolas Rīdzene pārstāvi Kristapu Dzirnieku.

Jauniešu "Techno 293" klase ir viss straujāk augošā vindsērfinga klase pasaulē. Pasaules un Eiropas čempionātos tā pulcē ap 300 līdz 400 dalībnieku. Klase tiek sadalīta divīzijās pa vecuma grupām U15 un U17. Šajā klasē jaunieši lieto viena dizaina vējdēli, kurš ir 293cm garš un divu veidu buras 6.8kvm U15 grupai un 7.8kvm U17 grupai. Braukšana notiek pie vēja ātruma no 3 līdz 15 metriem sekundē (6-28mezgliem).

Līdztekus vējdēļu sacensībām sestdien kā pirmās šīs sezonas sacensības notika arī "Burusports SUP" balva sprinta (apmēram 500m) un maratona (apmēram 7km vīriešu un 3.5km sieviešu konkurencē) distancēs. Abās disciplīnās pārliecinošu sniegumu rādīja Normunds Barinovs, izcīnot pirmo vietu un aiz sevis atstājot Edvīnu Bergmani kā otro. Sieviešu konkurencē abās disciplīnās uzvaru izcīnīja Liene Dupate.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents
Jānis Jēkabsons