Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Norisināsies Latvijas raketlona federācijas kausa 2. posma sacensības

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jūnija pirmajā nedējas nogalē - 6. un 7. jūnijā, tenisa klubā ENRI Purvciemā, Stirnu ielā 34a norisināsies Latvijas raketlona federācijas kausa izcīņas otrais posms. Pieteikties sacensībām varat līdz 2. jūnijam, tomēr organizatori to lūdz darīt savlaicīgi.

Lai arī līdz šim Latvijā aizvadīti tikai divi rakešu daudzcīņas – raketlona turnīri, jaunajam sporta veidam jau izveidojies krietns pulks piekritēju, kas starp turnīriem slīpē savu meistarību katrā no sporta veidiem atsevišķi, piedaloties dažādos attiecīgo sporta veidu turnīros un individuāli strādājot pie treneriem, lai nākamajā turnīrā pārbaudītu savu varējumu un progresu. Raketlonā izveidojusies līderu grupa, kas savā starpā sadala visaugstākās vietas, taču, par cik sporta veids vēl ir pavisam jauns, katrā turnīrā „izšauj” arī tā saucamie „tumšie zirdziņi” – spēlētāji, kas līdz šim nevienā turnīrā nav piedalījušies, taču ir pietiekoši labi katrā no četriem sporta veidiem, lai sagādātu galvas sāpes nominālajiem līderiem. Tādi šobrīd ir daudzkārtējais Latvijas skvoša čempions Aleks Pāvulāns, divi no Latvijas galda tenisa līderiem Nikolajs Keņins un Rihards Mencis, kā arī viens no agrāko gadu Latvijas badmintona līderiem – Aivars Tērauds.

Visa 2009.gada garumā tiek organizēts Latvijas Raketlona Federācijas Kauss, kas notiek četros posmos. Kausa ieskaitē iet trīs labākie sasniegumi atsevišķos posmos, pie kam ceturtais – finālposms ir ar augstāku reitingu, līdz ar to paredzama aizraujoša cīņa līdz pat turnīra beigām. Raketlona Kausa 2.posms notiks jūnija pirmās nedēļas nogalē – 6. un 7.jūnijā tenisa klubā ENRI. Līdz šim turnīros aktīvi piedalījušies igauņu sportisti, taču otrais posms kļūs vēl internacionālāks, jo turnīrā piedalīsies arī sportisti no Krievijas, Lietuvas un, iespējams, Ukrainas. Katrā posmā pie medaļām un apbalvojumiem tiks ne tikai absolūtie uzvarētāji, bet arī tā saucamās „gandarījuma grupas” uzvarētāji, jeb uzvarētājs starp tiem sportistiem, kas zaudējuši 1.kārtā. Sekojot raketlona pasaules standartiem, turpmāk bez sieviešu un vīriešu grupas tiks ieviesta arī senioru (45+) grupa un tajā vietas tiks izcīnītas jau sākot ar LRF Kausa 2. posmu.

Raketlons ir sporta veids, kurā tu izaicini savu pretinieku uz katru no četriem rakešu sporta veidiem – galda tenisu, skvošu, badmintonu un tenisu. Raketlona mačs ietver četrus setus, katrs no tiem pārstāv savu rakešu sportu. Katru setu spēlē līdz 21 punktam, bet galējais raketlona spēles uzvarētājs ir nevis tas, kurš uzvar visvairāk setus, bet gan tas, kurš kopsumma savāc visvairāk punktus. Raksturīgākā raketlona iezīme ir fakts, ka punktus skaita vienlīdzīgi. Katrā no individuālajiem sporta veidiem, piemēram, tenisā, tu drīksti atļauties zaudēt dažus punktus, bet atgūt šos punktus labi spēlējot citās vietās, kur varbūt punktu skaits ir svarīgāks. Tas nozīmē, ka tenisā spēlētājs var iegūt mazāk punktus kopsummā, bet joprojām uzvarēt spēlē. Raketlonā visi punkti ir svarīgi un tas padara šo sporta veidu tik intriģējošu.

Plašāku informāciju par raketlonu un pieteikšanos turnīram atradīsiet LRF mājaslapā: racketlon.lv

     [+] [-]

, 2009-05-19 11:36, pirms 15 gadiem
izklausās pēc kāda termina no kriminālistikas žnra -reketlons -grupā pastrādāts, atkārtots, ar iepriekšēju nolūku veikts izspiešanas akts.

     [+] [-]

, 2009-05-19 15:22, pirms 15 gadiem
pirmoreiz dzirdu