Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien atzīmēs "Latvijas Olimpisko dienu"

Jānis Pārums

Sestdien 24. maijā Rīgā, Grostonas ielā 6b, pie Olimpiskā sporta centra no plkst. 10:00 līdz 15:00 notiks vērienīgs sporta pasākums "Latvijas Olimpiskā diena", informē pasākuma organizatori.

Pasākumā bez maksas varēs piedalīties dažādās sportiskās un veselīgās aktivitātēs un vērot Latvijas olimpiešu paraugdemonstrējumus.

Pasākums tiek organizēts par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dzimšanas dienai un iezīmē Latvijas olimpiešu ceļu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies jau augustā.

"Olimpiskās Dienas" ietvaros paredzēti pasākumi gan tiem, kas aktīvi sporto un vēlas demonstrēt savu sniegumu, gan arī tiem, kas vēl meklē savu sporta veidu. "Nāciet paši, ņemiet līdzi radus, draugus un mēs palīdzēsim jums atrast jaunus, aizraujošus un, pats galvenais, veselīgus hobijus," aicina "Latvijas Olimpiskās Dienas" organizatori.

Ikviens interesents aicināts pieteikties skrējienam, slidojumam ar skrituļslidām, slēpojumam ar rollerslēpēm vai nūjojumam apkārt Olimpiskajam sporta centram - distance būs piecus kilometrus gara un būs jāveic pieci apļi apkārt Olimpiskajam sporta centram, kas simbolizēs piecus olimpiskos apļus. Startam skrituļslidošanas un rollerslēpošanas sacensībās obligāta prasība ir aizsargķiveres, sportisti bez ķiverēm startēt nevarēs.

Pieteikšanās "Latvijas Olimpiskās Dienas" skrējienam, slidojumam ar skrituļslidām, slēpojumam ar rollerslēpēm vai nūjojumam apkārt Olimpiskajam sporta centram - zvanot pa tālruni 29340000, "Latvijas Mobilā Telefona" operatores katru dalībnieku reģistrēs un piešķirs kārtas numuru. Dalībnieku reģistrācija un numura saņemšana - 24. maijā pie Olimpiskā sporta centra no plkst. 10:00.

Visiem, kas nebūs pasējuši pieteikt savu dalību telefoniski būs iespēja to izdarīt arī pasākumā uz vietas no plkst. 10:00.

No plkst. 11:00 būs iespēja apmeklēt dažādu sporta veidu federāciju stendus, vērot sportistu priekšnesumus, tikties ar olimpiešiem un izmēģināt spēkus pašiem dažādās sportiskās atrakcijās - tam nav nepieciešams speciāls apģērbs vai sporta inventārs. Pārstāvētie sporta veidi - rollerslēpošana, skrituļslidošana, velotriāls, pludmales volejbols, cīņa, basketbols, futbols, vasaras bobslejs, džudo, loka šaušana, šķēpa mešana, vingrošana, peldēšana, aerobika un citi.

Īpašu programmu sagatavojuši Latvijas olimpieši - Vadims Vasiļevskis sniegs šķēpmešanas paraugdemonstrējumus, Igors Vihrovs un Jevgēņijs Saproņenko mācīs vingrot, savukārt par svarcelšanas noslēpumiem pastāstīs Viktors Ščerbatihs.

Tāpat arī būs iespējams uzzināt, kas ir Deivida Bekhema futbola akadēmija un kā iespējams kļūt par futbola zvaigzni.

Darbosies arī "Sirds veselības kabinets", kur interesentiem būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, vidukļa apkārtmēru, svaru un noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt konsultāciju par sirds veselības profilaksi un veselīgu dzīvesveidu – uzturu, fiziskām aktivitātēm.

Pašiem mazākajiem pasākuma apmeklētājiem no plkst. 11.00 līdz 13.00 Olimpiskā sporta centra telpās būs iespēja izmēģināt "Lielās Balvas" piepūšamās atrakcijas.

Pirmie 1000 cilvēki, kas pieteiks savu dalību "Latvijas Olimpiskās Dienas" skrējienam, saņems īpašu T-kreklu kā piemiņas velti no Latvijas Olimpiskās komitejas. Katrs skrējiena dalībnieks saņems "Olimpiskās Dienas" diplomu, bet ātrākos gaidīs pārsteiguma balvas.

Dalība visās "Olimpiskās Dienas" aktivitātēs - bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
"Latvijas Olimpiskās Dienas" mediju koordinatore Agnese Ruberte