Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija junioru izlase zaudē pusfinālā un cīnīsies par trešo vietu

Jānis Pārums

Otrdien, 19. aprīlī, Francijas pilsētā Monteskērā Latvijas junioru (U18) izlase turpināja spēles Eiropas čempionāta 3. divīzijā. Mūsu jaunajiem regbistiem pusfinālā pretī stājās Serbijas vienaudži. Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 5:12 (5:5) un meistarsacīkšu noslēgumā aizvadīs maču par trešo vietu ar Ungārijas – Luksemburgas pusfināla pāra zaudētājiem. Izšķirīgās spēles Eiropas čempionātā notiks piektdien, 22. aprīlī.

Mačs pret Serbiju iesākās ar Latvijas izlases ofensīvu. Rezultātu ar piezemējumu jau 2. minūtē atklāja Kārlis Bušēvics – 5:0. Cīņas tālākajā gaitā laukumā ritēja līdzīga spēle, taču tās iznākumu acīmredzami ietekmējami neobjektīvie un nesaprotamie ungāru tiesneša lēmumi. 27. minūtē kārtējā dzeltenā kartīte tika parādīta Latvijas junioriem, bet sāncenši izmantoja šo epizodi, piezemējot bumbu mūsu ieskaites laukumā. 5:5 – tā beidzās pirmais puslaiks.

Arī mača otrajā daļā ritēja līdzīga cīņa, taču soģu labvēlību arvien izteiktāk baudīja Serbija. Pēc viena no šādiem neobjektīviem lēmumiem serbu juniori piezemēja bumbu Latvijas ieskaites laukumā un precīzi izpildīja realizācijas sitienu – 5:12. Atlikušajā laikā Latvija mēģināja revanšēties, taču visus mūsu centienus panākt izlīdzinājumu pārtrauca tiesneša svilpes. Rezultātā nācās samierināties ar zaudējumu 5:12.

Latvijas izlases treneris Juris Straume:
– Parasti nekad nekritizēju tiesnešus par viņu darbību, taču šoreiz esmu pilnīgā neizpratnē par ungāru soģa un mača komisāra darbību. Vispirms jau brīnos, kā šo spēli varēja uzticēt Ungārijas brigādei, jo šīs valsts regbisti spēlē otrajā pusfinālā. Vienīgais racionālais skaidrojums man ir tāds – acīmredzot ungāri nebija ieinteresēti redzēt finālā Latviju... Otrajā puslaikā par tiesnešu lēmumiem brīnījās pat vietējie franču līdzjutēji un speciālisti, mūsu delegācijas vadītājs Māris Zeltiņš pat mēģināja runāt ar spēles komisāru, taču saņēma krasu noraidījumu. Žēl, ka tā. Tagad apsveram protesta iespēju, apstrīdot ne jau mača iznākumu, bet gan cenšoties panākt tiesneša un komisāra darbības izvērtējumu. Laukumā bija divas spēkos līdzīgas komandas, un mums bija iespējas uzvarēt, taču ne pie šādas tiesāšanas.

Serbija – Latvija 12:5 (5:5)
Latvijas punktu guvējs: Kārlis Bušēvics 5 (piezemējums).

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs

  +1 [+] [-]

, 2011-04-19 19:26, pirms 13 gadiem
Baigā skrobe! Kur tādi ungāru "tiesneši" rodas?

  +1 [+] [-]

, 2011-04-19 20:47, pirms 13 gadiem
Johny Bull rakstīja: Baigā skrobe! Kur tādi ungāru "tiesneši" rodas?
Gulašā vajag meklēt, ar lielo smeļamo ķeksēt. Bet FIRA jau tāpat idiotiska organizācija. Ar IRB nesalīdzināsi