Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

OSC - viens no Eiropas veselīgajiem stadioniem

Andrejs Siliņš

Latvijas Olimpiskais sporta centrs (OSC) kā viens no pirmajiem 36 Eiropas stadioniem saņems Veselīgā stadiona titulu par ieguldījumu sabiedrības veselības veicināšanā. Par godu šim notikumam, otrdien 14:00 pie OSC notiks svinīga „Veselīgā stadiona” zīmes atklāšana un speciāli organizēta bērnu zīmējumu konkursa „Es mīlu sportot” uzvarētāju apbalvošana.

Pasākumā piedalīsies olimpiskais vicečempions šķēpa mešanā Ainārs Kovals, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Valsts aģentūra „Sabiedrības veselības aģentūra” direktors Uldis Līkops un OSC valdes locekle Zane Grundiņa-Arāja.

Pieteikties titulam OSC kolektīvu rosināja v/a „Sabiedrības veselības aģentūra” (SVA), kas ir iesaistījusies Eiropas Komisijas Veselības programmas finansētajā projektā „Sporta stadioni un sabiedrības veselība”. Tajā darbojas partneri no astoņām valstīm – Lielbritānijas, Itālijas, Somijas, Latvijas, Grieķijas, Īrijas, Spānijas un Polijas, kopā izveidojot 36 stadionu sadarbības tīklu.

Šī projekta mērķis ir veicināt sporta stadionu pozitīvo ietekmi uz sabiedrības veselību, palielināt to sociālo atbildību, kā arī apvienot plaša spektra sporta klubus un stadionus, lai tie dalītos savā pieredzē veselīga dzīvesveida popularizēšanā.

Projekta partneri izstrādāja kopējus „Sabiedrības veselības un sporta stadionu” kritērijus. Par kritērijiem atbilstošiem tiek uzskatīti tie stadioni, kuri rūpējas par savu apmeklētāju, sporta līdzjutēju, sportistu, apkārtējo iedzīvotāju un darbinieku veselību. Tās ir vietas, kur cilvēki var veselīgi sportot vai apmeklēt sporta pasākumus.

OSC 2008. gadā īstenoja vairākas aktivitātes, lai kļūtu par stadionu, kas veicina apmeklētāju, sporta fanu, sportistu, apkārtējo iedzīvotāju un darbinieku veselību. Tika rīkoti tematiski, ar veselības veicināšanu saistīti pasākumi dažādām sabiedrības grupām.

OSC darbinieki rūpējās par stadiona pieejamību visiem interesentiem, organizēja labdarības pasākumus trūcīgajām ģimenēm, kā arī padarīja stadionu pieejamu izmantošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām (invalīdiem). Pagājušajā gadā tika ierīkots pludmales volejbola laukums pie stadiona, tādējādi popularizējot šo sporta veidu galvaspilsētā, kā arī tika strādāts pie veselīgas pārtikas nodrošināšanas stadiona apmeklētājiem un veselību veicinošas informācijas izplatīšanas stadiona telpās.

Šobrīd visas projektā iesaistītās puses - projekta galvenais partneris Lielbritānijas organizācija Heart of Mersey un sadarbības partneris no Latvijas puses - Sabiedrības veselības aģentūra, atzinusi OSC par atbilstošu projektā noteiktajiem kritērijiem un piešķīrusi OSC Veselīgā stadiona statusu.

Informāciju sagatavoja
Laura Medine
Mārketinga vadītāja
SIA "Olimpiskais sporta centrs"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-19 10:35, pirms 16 gadiem
Pipec, izlasīju un nodomāju - Ogres sporta centrs, aplauziens sanāca

     [+] [-]

, 2009-02-19 13:22, pirms 16 gadiem
par cik arī esmu ogrēnietis, tieši tāds pats aplauziens