Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs un Iļjins tiek Rio kvalifikācijas finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rumjancevs un Iļjins tiek Rio kvalifikācijas finālā
Dagnis Iļjins
Foto: canoe.lv

Duisburgā, Vācijā šodien sākušās smaiļošanas un kanoe airēšanas pēdējās kvalifikācijas sacensības pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Lielajā finālā iekļuva Latvijas vadošais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, valsts labākais kanoe airētājs Dagnis Iļjins, kā arī mūsu smaiļošanas divnieks.

Šajās sacensībās mūsu lielākās cerības saistāmas ar 200m smaiļošanu, kur startē arī Latvijas labākais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs. 21 sportists sāka ar priekšbraucieniem. Otrajā braucienā galvenais favorīts bija tieši mūsu Aleksejs Rumjancevs - pirmo Eiropas spēļu piektās vietas īpašnieks. Kā jau bija gaidāms, par pirmo vietu spēkojās mūsu sportists un itālis Manfredi Rica - spraigā cīņā uzvaru izrāva Aleksejs Rumjancevs (34.710 pret 34.764). Tagad bija svarīgi iegūt pirmo vietu, lai uzreiz iekļūtu finālā, nevis tērētu spēkus pusfinālā. Spēcīgākais sastāvs bija pirmajā priekšbraucienā, kur figurēja arī Londonas spēļu zelta medaļnieks Edvards Makīvers (Lielbritānija), olimpiskais sudraba medaļnieks Sauls Kravioto (Spānija) un pirmo Eiropas spēļu čempiona tautietis Bence Horvāts (Ungārija) - uzvarēja spānis (34.253), bet pārējie turpinās ar pusfinālu. Trešajā priekšbraucienā triumfēja vācietis Makss Lemke (35.063). Katra priekšbrauciena uzvarētājs kvalificējās A finālam, bet 2.-7. vietas ieguvēji par finālu cīnās pusfinālā. Rītdienas A finālā (no plkst. 14:48) divi labākie iegūs ceļazīmi uz Rio.

Kā jau ziņots, cīņā par šo iespēju Aleksejs Rumjancevs šopavasar pārspēja Robertu Akmeni, kurš pērn bija labāks pirms pasaules čempionāta. Atgādinām, ka 2016. gada martā Aleksejs Rumjancevs bija vienīgais airēšanas sporta veidu pārstāvis, kurš tika iekļauts starp "Top 15" vasaras sportistiem. 2012. gada olimpiskajās spēlēs Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu.

Latvijas labākais kanoe airētājs Dagnis Iļjins šodien startēja 1000m distancē, kur par divām ceļazīmēm cīņu sāka 11 sportisti. Otrajā priekšbraucienā mūsējais ar 04:06.296 palika pēdējais, līdz ar to turpinājumā bija jācīnās pusfinālā, kur Iļjins ar 03:59.817 ieguva otro vietu un iekļuva lielā fināla devītniekā.

200m smaiļotāju divnieku sacensībās sacentās 13 laivas. Latvijas divnieks Deniss Volkovs / Kaspars Tīklenieks pirmajā priekšbraucienā ar 33.091 ierindojās ceturtajā vietā, bet pusfinālā ar 33.083 ieguva trešo vietu un iekļuva lielā fināla devītniekā, kur rīt tiks sadalītas divas olimpiskās ceļazīmes.

200m kanoe airēšanā mūsu Romāns Astapovs savā priekšbraucienā ar 46.783 palika pēdējais, bet pusfinālā ar 42.282 palika piektais un netika finālā.

Izmantotie resursi:
results.imas-sport.com