Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas reģionos martā notiks bezmaksas sporta izglītības semināri sporta pedagogiem

Andrejs Siliņš

Latvijas reģionos martā notiks bezmaksas sporta izglītības semināri sporta pedagogiem
Ģirts Mihelsons
Foto: fsmetta.lv

Lai veicinātu sporta pedagogu daudzpusīgu izaugsmi, Swedbank un Latvijas Olimpiskā komiteja, sadarbībā ar sporta labdarības pasākuma Nike Riga Run rīkotājiem, martā organizēs bezmaksas sporta izglītības seminārus Latvijas reģionos, kur aicināti piedalīties sporta skolotāji un jaunatnes treneri.

Sports un veselīgs dzīvesveids ir kvalitatīvas dzīves neatņemama sastāvdaļa, tāpēc īpaši svarīgi radīt bērnos patiku nodarboties ar fiziskām aktivitātēm – gan skolas, gan ārpusskolas sporta nodarbībās. Piedāvātajos semināros tiks apspriestas mūsdienīgas sporta stundu un treniņu vadīšanas metodes, kas veicinātu bērnu un jauniešu brīvā laika paradumu maiņu, uzlabotu fizisko veselību.

Swedbank vadītājs Latvijā Māris Mančinskis: “Kā Latvijas vadošā banka esam ieinteresēti uzņēmīgas, aktīvas un zinošas sabiedrības attīstībā. Jauniešu treneri un sporta skolotāji ir tie, kuri jauniešiem iemāca pārvarēt grūtības un atrast pareizo ceļu tālākai sevis veidošanai. Ikvienā profesijā ir svarīgi laiku pa laikam satikties un pārrunāt sasniegto ar kolēģiem, lai ar jaunām atziņām un motivāciju turpinātu šo tik svarīgo darbu”.

Semināri notiks 7 Latvijas pilsētās: 5. martā - Daugavpilī, 6. martā - Rēzeknē, 12. martā - Liepājā, 13. martā - Ventspilī, 19. martā - Valmierā, 21. martā - Jelgavā un 26. martā - Rīgā. Tiem pieteikties iespējams Nike Riga Run interneta vietnē - Jaunumi Dalība semināros ir bez maksas. Semināra dalībnieki saņems Valsts izglītības satura centra apstiprinātus sertifikātus, saskaņā ar Ministru kabineta noteikto Pedagogu profesionālās pilnveides kārtību (Nr.431, 07.06.2011.)

Seminārus vadīs jomas profesionāļi: Ģirts Mihelsons, futbola skola METTA vadītājs, kā arī Sandra Rozenštoka - fiziskās veselības, sporta medicīnas un rehabilitācijas centra Sporta laboratorija vadītāja un sporta ārste.

Marta semināros tiks aplūkoti sekojoši temati: treneris kā padomdevējs un dzīves skolotājs, sporta vide un vērtības, sabalansētas slodzes nozīme bērnu fiziskajā attīstībā, veselīga uztura nozīme, u.c. Viena no semināra daļām būs veltīta tēmai „Sporta pedagogi – Olimpiskās kustības pamats”, kur savā pieredzē par motivāciju sasniegt izvirzītos mērķus dalīsies Swedbank speciālisti un olimpieši. Noslēgumā notiks praktiskas nodarbības, kur futbola skolas METTA treneri dalīsies zināšanās par mūsdienīgiem vingrinājumiem grupu un individuālajiem treniņiem.