Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā paukošanā sadalīti visi medaļu komplekti

Pasaules čempionātā paukošanā sadalīti visi medaļu komplekti
Lī Šengs(Ķīna) svin uzvaru finālā pār Franciju.
Foto: AP/Scanpix

Šovakar, ar Rumānijas un Ķīnas komandu uzvarām tika noslēgts pasaules čempionāts paukošanā, kas no 8. – 16. oktobrim norisinājās Itālijas pilsētā Katānijā. Šajā laika posmā tika sadalīti 14 medaļu komplekti dažādās paukošanas disciplīnās.

Vīriešu individuālajā konkurencē dominē itāļi

Visas trīs zelta medaļas vīriešu individuālajā konkurencē savā īpašumā ieguva mājinieki – Itālijas sportisti. Pirmais pie zelta tika Aldo Montano, kurš uzvarēja paukošanā ar zobenu, kur punktus dod gan par dūrieniem, gan cirtieniem ķermeņa augšdaļā. Finālā Montano pārspēja vācu sportistu Nikolasu Limbahu (15:13). Limbahs pusfinālā sagrāva daudzu fanu cerības par itāļu finālu, uzvarot Liudžī Tarantīno. Paukošanā ar špagu(tiek ieskaitīti dūrieni jebkurā ķermeņa vietā) zelta medaļu izcīnīja cits itālis - Paolo Pico. Viņš finālā, izmantojot sava mazā auguma priekšrocības un uzbrūkot zemu, tika galā ar holandieti Basu Verviljenu (15:13).

Absolūta itāļu dominance norisinājās paukošanā ar floreti, kur tiek ieskaitīti dūrieni plecu, krūšu un vēdera daļās. Šajā disciplīnā mājiniekiem pilns medaļu komplekts, bet zelts tika pasaules pirmajam numuram – Andrea Kassaram. Viņš aizraujošā fināla cīņā, atspēlējoties no 13:14 un gūstot divus punktus pēc kārtas, uzvarēja savu tautieti Valereo Aspromonti (15:14).

Vīriešu individuālās disciplīnas

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
ŠpagaPaolo Pizzo (ITA)Bas Verwijlen (NED)Fabian Kauter (SUI) Park Kyoung-Doo (KOR)
FloreteAndrea Cassarà (ITA)Valerio Aspromonte (ITA)Giorgio Avola (ITA) Victor Sintes (FRA)
ZobensAldo Montano (ITA)Nicolas Limbach (GER)Gu Bon-Gil (KOR) Luigi Tarantino (ITA)

Paukotājas parūpējas par dramatiskām cīņām

Vairākas spraigas cīņas šajā čempionātā norisinājās tieši sieviešu individuālajās disciplīnās. Pie savas sestās zelta medaļas pasaules čempionātos, paukošanas ar floreti disciplīnā, tika itāliete Valentina Vezzali. Finālā viņa itin viegli pieveica savu tautieti Elisu Di Francisku (14:7). Turnīra cīņu Vezzali aizvadīja ceturtdaļfinālā, kur, atrodoties iedzinējos ar 5:11, spēja gūt septiņus punktus pēc kārtas un izcīnīt uzvaru(12:11).

Iespējams, visaizraujošākā fināla cīņa čempionātā norisinājās paukošanā ar zobenu sievietēm, starp divkārtējo čempioni Marielu Zaguni no ASV un krievieti Sofiju Velikaiju. Amerikāniete labi iesāka, apliecinot favorītes statusu un izvirzoties vadībā ar 11:6, bet Krievijas sportiste nepadevās, vispirms panākot neizšķirtu (14:14), bet pēc tam, gūstot uzvaras punktu – 15:14. Paukošanas disciplīnā ar špagu divu Ķīnas paukotāju finālā pārāka izrādījās Li Na, kura, visai pārliecinoši, ar 13:7 uzvarēja Sun Yojie. Bronzas medaļas saņēma divas Rumānijas sportistes.

Sieviešu individuālās disciplīnas

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
ŠpagaLi Na (CHN)Sun Yujie (CHN)Ana Maria Brânză (ROU) Anca Maroiu (ROU)
FloreteValentina Vezzali (ITA)Elisa Di Francisca (ITA)Lee Kiefer (USA) Nam Hyun-Hee (KOR)
ZobensSofiya Velikaya (RUS)Mariel Zagunis (USA)Julia Gavrilova (RUS) Olha Kharlan (UKR)

Komandu ieskaitē trīs zelta medaļas iegūst Krievija

Paukošanā komandām pie pirmajiem diviem zelta medaļu komplektiem tika Krievija. Paukošanā ar floreti sievietēm, krievietes spraigā fināla cīņā ar 45:44 uzvarēja Itālijas komandu, bet krievu vīri apliecināja savu dominanci paukošanā ar zobenu, finālā neatstājot nekādas cerības Baltkrievijas sportistiem (45:29).

Nākamā diena veiksmīga izrādījās Francijas vīriešu komandai, kas uzvarēja paukošanā ar špagu, finālā pārspējot ungārus ar 45:37. Dienas turpinājumā pie vēl viena zelta medaļu komplekta tika Krievija – šoreiz uzvarot paukošanā ar zobenu sievietēm.

Pēdējā sacensību dienā tika sadalīti pēdējie divi medaļu komplekti komandām. Pakošanā ar špagu sievietēm zelta medaļas izcīnīja Rumānijas sportistes, aizraujošā fināla cīņā ar viena punkta starpību uzvarot Ķīnu. Bronza šajā disciplīnā tiek mājiniecēm. Čempionāta noslēdzošajā cīņā savā starpā tikās Ķīnas un Francijas vīriešu komandas, lai noskaidrotu čempionus paukošanā ar floreti. Šis duelis tika aizvadīts kā pa viļņiem – vispirms Francija ieguva dažu punktu vadību, pēc tam varens izrāviens izdevās ķīniešiem, tad franči paspēja rezultātu izlīdzināt, taču pēdējo punktu čempionātā guva ķīnieši(45:44).

Komandu disciplīnas

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
Špaga vīr.FrancijaUngārijaŠveice
Špaga siev.RumānijaĶīnaItālija
Florete vīr.ĶīnaFrancijaVācija
Florete siev.KrievijaItālijaDienvidkoreja
Zobens vīr.KrievijaBaltkrievijaUkraina
Zobens siev.KrievijaUkrainaASV

Izmantotie resursi:
Home page
- Catania World Fencing...