Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"adidas" svin 60 gadu jubileju

Jānis Celmiņš

"adidas" svin 60 gadu jubileju
Adi Dasslers

Kad Adi Daslers 1949. gada 18. augustā reģistrēja savu kompāniju “Adi Dassler adidas Schuhfabrik”, viņam pat prātā neienāca, ka pēc 60 gadiem zīmols ar trim svītrām būs viens no slavenākajiem un veiksmīgākajiem zīmoliem pasaulē. Šogad "adidas" svin savu 60 gadu jubileju.

Tas aizvien šķiet neticams stāsts: vienkāršs kurpnieks no mazas lauku pilsētiņas Vācijā attīsta vairākus sporta produktus – tik oriģinālus un lieliskus, ka tos meklē atlēti no visas pasaules. Viņa patiesā aizraušanās ar sportu un inovācijām radīja spēcīgu pasaules līmeņa zīmolu. Neticams stāsts, bet ne neiespējams, jo tādam zīmolam kā "adidas" nekas nav neiespējams (Impossible is Nothing).

Vai tas būtu izcilās vingrotājas Nadjas Komaneči iegūtais visaugstākais novērtējums - 10 Monreālas olimpiskajās spēlēs 1976. gadā, vai Boba Bīmona leģendārais lēciens olimpiskajās spēlēs Mehiko 1968. gadā, kura uzstādīto pasaules rekordu tāllēkšanā izdevās pārspēt tikai 1991. gadā, vai Štefijas Grāfas “Golden Slam” – "adidas" vienmēr ir bijis klāt lieliskākajos sporta mirkļos visā pasaulē, joprojām saglabājot sevī to pašu aizrautību un inovatīvo garu, ar kādu šo kompāniju aizsāka Adi Daslers nu jau daudzus gadus atpakaļ. Un tieši šādi stāsti joprojām pēc 60 gadiem iedvesmo "adidas" un turpinās iedvesmot arī turpmākajās desmitgadēs.

“Adi Daslera interese un aizraušanās ar sportu bija galvenais viņa dzīvē. Viņš uzskatīja, ka viņa aicinājums ir palīdzēt visiem atlētiem parādīt viņu labāko sniegumu, tos nodrošinot ar vislabāko iespējamo produktu. adidas ir palicis uzticīgs viņa nospraustajai misijai jau sešas desmitgades un kļuvis par vienu no vislabāk zināmajiem un populārākajiem zīmoliem pasaulē. Mūsu kompānijas dibinātāja motivācija un viņa ciešā saikne ar sportu palīdzēs veidot mūsu ceļu arī turpmāk, lai kļūtu par pasaulē vadošo sporta zīmolu,” stāsta Eriks Štammingers, "adidas" zīmola prezidents.

Adi Daslers nomira 1978. gadā 78 gadu vecumā, tomēr viņa idejas, paveiktie darbi un aizrautība turpina dzīvot. Ar jaunām inovācijām, jauniem ražojumiem un jauniem sasniegumiem adidas aizvien paļaujas uz sava dibinātāja moto, kuru mūsdienās spilgti attēlo zīmola attieksme: "Impossible is Nothing" jeb nekas nav neiespējams.

Informāciju sagatavoja:
Laura Tīte
Hill and Knowlton Latvia

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-08-17 13:26, pirms 15 gadiem
Redz kā izrādās 4 Grand Slam + Olimpiādes zelts ir Golden slam.

Vācijas futbola izlases čempionu tituls 1954. gadā uzvarot favorītus Ungārus arī tika izcīnīts pateicoties Adidas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-17 14:51, pirms 15 gadiem
jipii rakstīja: maskačkas pacaniem šodien svētki
tā tu arī nodzīvosi dzīvi, tik stulbus stereotipus skaitot!!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-17 16:16, pirms 15 gadiem
Pumas izveidotaajs bija adi daslera braalis. Vinji kopaa saaka, bet peectam izshkiiras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-18 17:22, pirms 15 gadiem
Man kaut kur patiik taa ideja, kas te lasaama. adidas nesaka, ka ir garants uzvarai, bet ljauj/paliidz sportistam paradiit savu labaako rezultaatu un ir klaat, kad tas notiek.
Patiik shii pieeja nevis kaa citi reklamee savus briinumliidzekljus, ko tikai jaalieto un viss buus, pasham nekas nav jaadara!
nu,ko - suminu!