Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa posmā sacīkšu droniem triumfē Pētersons

Pasaules kausa posmā sacīkšu droniem triumfē Pētersons
Fināllidojuma starts. Foto: IK Media

Priekuļu lidlaukā jau otro gadu pēc kārtas norisinājās FAI (starptautiskā gaisa sportu federācijas) sacīkšu dronu pasaules kausa posma sacensības, kur divu dienu garumā 50 dronu piloti sacentās par meistarīgākā pilota titulu.

Sestdien tika aizvadīti treniņlidojumi un kvalifikācija. Trase bija gana ātra un sarežģīta, nodrošinot sīvas cīņas visas dienas garumā.
Kvalifikācijas noslēgumā ātrāko laiku sasniedza pašmāju pilots Tomass Pētersons, otrais bija 2018.gada pasaules čempionāta bronzas laureāts Kārlis Gross, savukārt trešais un ātrākais no viesiem bija čehs Davids Špačeks (David Špaček).

Svētdien sākās izslēgšanas lidojumi un tajos veiksme neuzspīdēja Grosam – vienā no lidojumiem somu pilots taranēja viņa dronu, kā rezultātā viens no galvenajiem pašmāju favorītiem bija spiests izstāties no tālākās cīņas par uzvaru.
Līdz ar to lielajā finālā iekļuva Pētersons, Špačeks, Oskars Raudiņs (vien 11.vieta kvalifikācijā), kā arī Krievijas pārstāvis Kirils Fedukovičs (Kirill Fedukovich).
Tajā no cīņas par uzvaru ātri vien izkrita Fedukovičs un Špačeks. Rezultātā bija skaidrs, ka pie uzvaras tiks kāds no latviešiem – savu meistarību un aukstasinību vēl vienreiz apliecināja Pētersons gūstot pārliecinošu uzvaru un atstāja Raudiņu otrajā vietā.
Junioru konkurencē uzvarēja Krievijas pārstāvis Genādijs Fomins (Gennady Fomin), pārspējot latviešus – Gustavu Kavacu un Juriju Masaļski.

Sacensības rīkoja biedrība ‘’Drone Racing Latvia’’ sadarbībā ar Vides risinājumu institūtu un Latvijas sporta federāciju padomi.
Sezonas galvenais starts Latvijas vadošajiem dronu pilotiem plānots 28.novembrī, kad Ķīnā sāksies pasaules čempionāts.