Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Par airēšanas federācijas prezidentu kļūst Henrijs Bukavs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas Airēšanas federācija informē, ka tās kopsapulcē vienbalsīgi par jauno prezidentu iecelts Henrijs Bukavs, kurš šajā amatā aizvietos līdzšinējo prezidenti Renāti Līni.

Airēšanas federācijas kopsapulce notika attālināti tiešsaistē. Kā svarīgākais no lēmumiem bija jāpieņem saistībā ar prezidenta ievēlēšanu. Par tādu vienbalsīgi tika akceptēts Henrijs Bukavs, kurš amatā aizvietos līdzšinējo prezidenti Renāti Līni. Par savu uzdevumu prezidenta amatā viņš izvirzīja airēšanas sporta popularizēšanu un prestiža celšanu, mārketinga funkcijas izveidi, jaunu airēšanas disciplīnu attīstīšanu, tautas un amatieru airēšanas attīstību, kā arī Latvijas Čempionāta sacensību līmeņa celšanu un atbalstu sportistiem.

Par tuvākajiem uzdevumiem Henrijs Bukavs nosauca spēcīgas komandas izveidi, pilnībā nokomplektējot LAF valdi ar iztrūkstošajiem komisiju locekļiem, kā arī veicināt aktīvāku biedru iesaisti LAF darbībā un federācijas prioritāro uzdevumu definēšanu. “Airēšanas sports ir ļoti atlētisks un tehnisks. Tas ir tradīcijām bagāts sporta veids, turklāt var lepoties ar olimpisko medaļu. Esmu pagodināts uzņemties šī airēšanas sporta attīstības vadību, kas ir arī LOK prezidenta savulaik pārstāvētais sporta veids. Manuprāt LAF var daudz darīt, lai atgrieztu airēšanas sporta popularitāti un prestižu,” atzīst jaunievēlētais prezidents.

Nākotnē liela uzmanība tiks pievērsta jauniešu iesaistei airēšanas sportā, rūpējoties par viņu sportisko gaitu pēctecību pēc sporta skolu beigšanas, cieši sadarbojoties ar Izglītības ministriju un sporta skolām, kā arī universitāšu
programmas attīstību, kas ļautu labākajiem sportistiem saņemt priekšrocības studiju finansēšanā. Daudz darba būs jāvelta sacensību tiesnešu izglītošanai un jaunu kadru piesaistei treneru korpusā. “Es patiesi ticu, ka varam būtiski palielināt šī estētiskā sporta veida atpazīstamību, iesaistīt tajā plašākas cilvēku grupas, kas vēlas ar to nodarboties. Ļoti ceru, ka mums pārskatāmā periodā tas izdosies un redzēsim būtiskas izmaiņas airēšanas sporta attīstībā Latvijā,” sacīja Henrijs Bukavs.

Latvijas Airētāju savienība, kas uzskatāma par Latvijas Airēšanas federācijas priekšteci, dibināta 1924. gadā. Pēc Latvijas valsts neatkarības atgūšanas 1990. gada 20. septembrī Šveicē Latvijas Airēšanas federācija tika uzņemta Starptautiskajā Airēšanas federācijā (FISA). Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 80 licencētu sportistu. Jau no 1991. gada Latvijas airētāji startē Eiropas un pasaules čempionātos , kā arī olimpiskajās spēlēs.

Informāciju sagatavoja:
LAF