Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Trim jauniešiem izdodas uzvarēt arī ātrspēlē Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Trim jauniešiem izdodas uzvarēt arī ātrspēlē Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē
Pirmais trijnieks puišiem U16 grupā. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Vakar, 15. oktobrī, Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā jauniešiem ātrspēlē 100 lauciņu dambretē no kopumā desmit grupām trijās bija tie paši uzvarētāji, kuri dienu iepriekš bija kļuvuši par čempioniem ātrajā dambretē jeb rapidā.

Iepriekš ziņojām, ka sestdien notikušajā Latvijas čempionātā jauniešiem rapidā jeb ātrajā 100 lauciņu dambretē dažās jauniešu grupās bija ļoti spraigas cīņas par uzvaru, jo dažu grupu vairākiem līderiem bija vienāds punktu skaits. Svētdien turpat viesnīcas "Radisson Blue Daugava Hotel" telpās tika sadalīti otrie medaļu komplekti, jo norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem ātrspēlē 100 lauciņu dambretē. Turnīri tika izspēlēti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem (izņemot U16 grupu, kur meitenes un zēni spēlēja kopējā turnīrā) ar laika kontroli katram uz partiju 5 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu. Trijās grupās - U8 un U16 puišiem un U16 meitenēm - abas dienas bija tie paši uzvarētāji - attiecīgi Ernests Andersons, Pēteris Kripans un Alise Orlova.

U8 vecuma meiteņu grupā, uzvarot visas pretinieces un iegūstot 20 punktus, pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Rebeka Rīna. Izcīnot 18 punktus, otro vietu un sudraba medaļu saņēma Anna Biruma, bet trešā vieta un bronzas medaļa, iegūstot 14 punktus, tika Marlēnai Gudēvicai Liepiņai.

U8 vecuma zēnu grupā sīvā cīņā, iegūstot 21 punktu, pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Ernests Andersons. Punkts mazāk un līdz ar to otrā vieta un sudraba medaļa Nilam Paņko, bet trešo vietu izcīnīja un bronzas godalgu, iegūstot 16 punktus, saņēma Pauls Paņko.

U10 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Alise Misāne, iegūstot 21 punktu. Izcīnot 17 punktus, otrā vieta un līdz ar to sudraba medaļa Varvarai Ivanovai, bet trešā vieta un bronzas godalga, arī iegūstot 17 punktus, Annai Ļebedinskai.

U10 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Maksims Novickis, iegūstot 17 punktus. Arī izcīnot 17 punktus, pēc papildus rādītājiem otro vietu izcīnīja un sudraba medaļu saņēma Daniels Sokols, bet trešā vieta un bronzas medaļa, iegūstot 16 punktus, šoreiz Tomam Andersonam.

U13 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Malvīne Misāne, iegūstot 19 punktus. Tikpat daudz punktu izcīnīja, bet pēc papildus rādītājiem otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Milana Fideline, bet trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 16 punktus, izcīnīja Evelīna Orlovska.

U13 vecuma zēnu grupā, iegūstot 20 punktus, zelta medaļu un čempiona titulu izcīnīja Iļja Trasko, otrā vieta un sudraba medaļa ar 18 punktiem Ņikitam Vorotņikovam, bet trešā vieta un bronzas godalga, izcīnot 17 punktus, Ernestam Kalniņam.

U16 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu pārliecinoši izcīnīja Alisa Orlova, iegūstot 17 punktus. Izcīnot 14 punktus, otro vietu un sudraba medaļu ieguva Darja Drabova, bet trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 12 punktus, izcīnīja Polina Gerasimova.

U16 vecuma zēnu grupā zelta medaļu un čempiona titulu izcīnīja Pēteris Kripans, izcīnot 19 punktus. Otro vietu un sudraba medaļu, izcīnot 15 punktus, ieguva Roberts Serpāns, bet trešā vieta un bronzas godalga Evertam Rūdolfam Lepsim, viņam arī izcīnīti 15 punkti.

U19 vecuma grupā juniorēm negaidīti ar izcīnītajiem 7 punktiem Latvijas čempiones titulu izcīnīja Barbara Graudiņa. Tikpat punktus izcīnīja un pēc papildus rādītājiem vicečempiones titulu un sudraba medaļu saņēma Diāna Malofeja. Punkts mazāk un bronzas godalga Elizabetei Kolbasei.

U19 vecuma grupā junioriem, izcīnot 8 punktus, par Latvijas čempionu kļuva Kristers Lapiņš. Sudraba godalgas ar izcīnītajiem 7 punktiem ieguva Reinis Štāls. Arī iegūstot 7 punktus, pie bronzas godalgas tika Klāvs Norenbergs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija