Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē pēdējais LČ posms rollerslēpošanā ar interesanto duatlonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē pēdējais LČ posms rollerslēpošanā ar interesanto duatlonu
Foto: Latvijas Slēpošanas federācija/Ski.lv

Šajā nedēļas nogalē, 17.un 18.septembrī, sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies šīs sezonas pēdējais trešais Latvijas čempionāta posms rollerslēpošanā, kurā ir paredzēts aizpagājušajā gadā ieviestais duatlons (kross+rollerslēpošana) un komandu sprints.

Šī gada Latvijas čempionāts rollerslēpošanā sākās ar pirmo posmu jūlija beigu pusē Priekuļos, kad dalībnieki sacentās vidējā distancē klasikā un slidsolī ar intervāla startu. Augusta izskaņā kopā ar Pasaules kausa posmu un pasaules junioru čempionātu Madonā vienu dienu tika aizvadīts arī Latvijas čempionāta otrais posms, kur bija tikai viens starts, proti, noskaidrojot ātrākos sprinterus 200m.

Tāpat kā iepriekš tieši pēc Pasaules kausa pēdējā posma rollerslēpošanā Itālijā arī šogad pie mums Latvijā noslēgsies distanču slēpošanas vasaras paveida rollerlsēpošanas sezona ar pēdējo trešo posmu, kurā tāpat kā pirmajā posmā būs divas sacensību dienas, tikai ar citām disciplīnām. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad komandu sprints notika Uzvaras parkā Rīgā, bet duatlons Siguldā Fischer slēpošanas centrā, šoreiz zināmu apstākļu dēļ ierastajā sacensību norises vietā galvaspilsētā _ Uzvaras parkā – sacensības nevar notikt, tāpēc tās ir pārceltas uz “Smeceres sila” trasi, kur notiks starti abas dienas.

Pirmajā dienā sestdien labākos noskaidros duatlonā, kur būs kombinācija skriešana+rollerslēpošana, bet bērniem paredzēts skikross. Savukārt svētdien slēpotājiem būs komandu sacensības jeb komandu sprints, kur katrā komandā ir divi dalībnieki, kas katrs uz maiņām sprinta apli veic trīs reizes. Komandu sprints kā parasti LČ būs brīvajā stilā. Pērn komandu sprintā uzvarēja Raimo Vīgants ar Edgaru Bernānu, bet sievietēm – Līva Šahno ar Anniju Sabuli. Šobrīd jau zināms, ka uzvarētāju pāris vīriešu konkurencē nebūs tādā pašā sastāvā, jo Vīgants startēs kopā Niku Saulīti, ar kuru uzvarēja augusta beigās komandu sprintā PK posmā Madonā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv