Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Piecām sporta bāzēm nacionālais statuss arī turpmāk

Andrejs Siliņš

Piecām sporta bāzēm nacionālais statuss arī turpmāk
Rīgas sporta manēža

Daugavas stadionam, sporta un atpūtas centram "Sportima", sporta centram "Mežaparks", Rīgas pilsētas pašvaldības sporta kompleksam "Arkādija" un Rīgas pašvaldības sporta iestādei "Rīgas Nacionālā sporta manēža" arī turpmāk būs nacionālās sporta bāzes statuss.

2010.gada 30.decembrī ar Ministru kabineta (MK) rīkojumiem Daugavas stadionam, sporta un atpūtas centram „Sportima”, sporta centram „Mežaparks”, Rīgas pilsētas pašvaldības sporta kompleksam „Arkādija” un Rīgas pašvaldības sporta iestādei „Rīgas Nacionālā sporta manēža” tika piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss ar ierobežojošu nosacījumu – līdz 2011.gada 31.augustam. Līdz šim termiņam sporta bāzēm bija jāiesniedz atbilstošs apliecinājums, ka tās ir piemērotas pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai. Šādus apliecinājumus izsniedz attiecīgā starptautiskā sporta federācija vai šīs federācijas vārdā – Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta attiecīgā sporta federācija Latvijā.

Visas piecas nacionālās sporta bāzes šādus apliecinājumus ir iesniegušas, tāpēc šodien, 2011.gada 16.augustā, valdībā tika apstiprināti Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie rīkojumu projekti, kas atceļ MK 2010.gada 30.decembra rīkojumus daļā par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu ar ierobežojošu nosacījumu – līdz 2011.gada 31.augustam. Pārējā daļā lēmums par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu paliek spēkā.

Pēc datiem uz 2011.gada 1.jūliju, nacionālās sporta bāzes statuss ir piešķirts 29 sporta bāzēm. Informācija par Sporta bāzu reģistrā reģistrētajām sporta bāzēm un sporta bāzēm, kurām piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss pieejama interneta vietnē: sportabazes.izm.gov.lv

     [+] [-]

, 2011-08-16 14:11, pirms 13 gadiem
kā vēl kopā turās.. par to jābrīnās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 14:40, pirms 13 gadiem
un kadus pasaules vai eiropas meroga sacensibas var noorganizet tur?
es saprotu ka tas vienigais veids lai saglabat to kas palika musu pilseta, bet tomer??
rigas nacionala sporta maneza var sarikot pasaules kausu suniem
sportima var noorganizet pasaules kausu novusa vai dartsa nu nav nopietni
kamer mes atklati un oficiali nepateiksim ka mums neka nav, nekas ari neparadisies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja