Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts mikro klases jahtām ir atklāts

Andrejs Siliņš

Otrdien Usmas ezerā starptautiskā tiesnešu kolēģija dod pirmos startus Latvijā nozīmīgākajam burāšanas pasākumam. 53 mikro klases jahtu komandas no septiņām valstīm nākamās piecas dienas mērosies meistarībā par pasaules čempiona titulu.

Jau trīs dienas, kad norisinājusies dalībnieku reģistrēšana un jahtu apmērīšana, Usmas jahtklubā valdījusi liela rosība. Vakar pēcpusdienā, pirms sacensību svinīgās atklāšanas,tika dots testa starts, kur pirmā finišēja Polijas komanda, pēc tam vairākas Krievijas jahtas un 6. vietā ierindojās latvieši ar jahtu Micros, kuras kapteinis ir Andris Zjatkovs. Lai gan pēc šiem rezultātiem vēl maz, par ko var spriest, pilnīgi droši, ka latviešu burātājiem ir lielas izredzes izcīnīt medaļas.

Ikviens ir aicināts izmantot iespēju Usmas ezeru šajā nedēļā ieraudzīt pavisam citādās “krāsās” - piektdien, 19. augustā, pateicoties Triatel, Baltic Video Company un vairākiem citiem profesionāļiem, būs iespēja vērot burāšanas sacensību tiešraidi jahtklubā, kā arī interneta mājas lapā Micro Cup 2011 Bet šīs pašas dienas vakarā - lielā balle ar muzikālās procedūras grupu Flame & Kreisais pagrieziens un DJ Egonu Reiteru. Aktuālā informācija, rezultāti, galerijas un programma pieejama čempionāta mājas lapā Micro Cup 2011

Mikro klase ir viena no populārākajām jahtu klasēm ārpus olimpiskajām, īpaši Francijā, Polijā, Krievijā un pilnīgi droši vispopulārākā – Latvijā, ja neskaita bērnu un jauniešu klases. Tās ir 5,5 metru garas buru jahtas, ko vada 3 cilvēku komanda, izmantojot trīs buras. Klase iedalās trīs divīzijās – cruiser, racer un proto. Proto jahtas ir visvieglākās, ar garāko mastu un lielāko buru laukumu, cruiser – smagākās, ar mazāko buru laukumu, un racer no cruiser vēl arī atšķir masta garums. Lai gan jahtas startē kopā, vērtēša katrā divīzijā notiek atsevišķi, nodrošinot iespēju cīnīties līdzvērtīgāk un pierādīt burāšanas prasmes, spēju novērtēt laika apstākļus un īstās taktikas izvēli.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Kanska

  +1 [+] [-]

, 2011-08-16 15:39, pirms 13 gadiem
Labs pasākums... vajadzētu tikai vel mazliet vēja...