Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas inline hokejisti ar spēli pret Šveici šodien Argentīnā uzsāk FIRS pasaules čempionātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas inline hokejisti ar spēli pret Šveici šodien Argentīnā uzsāk FIRS pasaules čempionātu
Latvijas izlase inline hokejā. Foto no LIHF arhīva.

No 16.jūnija līdz 21.jūnijam Argentīnas pilsētā Rosario norisināsies 2015.gada FIRS pasaules čempionāts inline hokejā, kur starp 15 komandām ir arī Latvija, kas šogad spēlē augstākajā divīzijā, tātad labāko astotniekā. Mūsu komandai pirmā spēle paredzēta šodien, kad plkst. 14:00 pēc Argentīnas laika (20:00 pēc Latvijas laika) būs jātiekas ar Šveices valstsvienību.

Inline hokejs jeb skrituļhokejs ir ledus hokeja vasaras paveids, ko spēlē uz sausa specializēta seguma ar skrituļslidām un ar inline hokejam paredzētu ripu. Inline hokejs nav olimpiskais sporta veids, bet tas ir Pasaules spēļu (World games) programmā, kas notiek reizi četros gados. Pasaules čempionāti notiek katru gadu. Latvija tajos startē kopš 2012.gada.

Latvijas inline hokejisti uz FIRS pasaules čempionātu Argentīnā izlidoja pagājušo piektdien. Vakar šīs valsts ziemeļaustrumu pilsētā Rosario, kur tad arī notiks pasaules čempionāts, mūsu izlase aizvadīja pirmo oficiālo treniņu, spēlējot draudzības spēli ar Kolumbijas izlasi. Latvija uzvarēja ar rezultātu 11:6, taču neskatoties uz to, ka Kolumbija mums asociējas ar futbolu un viņus grūti iedomāties spēlējam hokeju, kolumbieši inline hokejā šogad ir starp labākajām astoņām komandām pasaules čempionātā.

Latvija pasaules reitingā ir astotajā vietā un atrodas augstākajā divīzijā, kurā ir astoņas labākās komandas, kas FIRS pasaules čempionātā ir sadalītas divās grupās pa četrām komandām katrā grupā. Mūsu pretinieki apakšgrupā būs Šveices, Čehijas un Francijas komandas, bet otrajā grupā savstarpējās cīņās dosies ASV, Itālijas, Spānijas un Kolumbijas izlases. Tālāk jau no spēļu rezultātiem būs atkarīgs, vai mūsējie cīnīsies par medaļām vai par palikšanu grupā. Minimālais uzdevums ir nosargāt vietu astotniekā.

Bez divām spēcīgākajām grupām ir vēl divas citas, kurās ir ielozētas tādas komandas kā Venecuēla, Indija, Makao. Taču jāatceras, ka vienādības zīmi starp inline hokeju un ledus hokeju komandu spēku samēru nevar vilkt. Piemēram, pagājušajā gadā pasaules čempionātā Krievija zaudēja Lielbritānijai, bet spāņi uzvarēja vāciešus un itāļus. Diemžēl dažas no spēcīgākajām valstsvienībām šogad Argentīnā nespēlēs, kā, piemēram, Kanāda un Zviedrija.

Pagājušā gadā Latvija spēlē par iekļūšanu astotniekā spraigā cīņā ar 6:5 uzvarēja Krieviju un līdz ar to nodrošināja šogad vietu augstākajā divīzijā. Augstāk par astoto vietu neizdevās iegūt, jo pēc tam nācās atzīt Čehijas, Zviedrijas un Itālijas pārākumu. Inline hokejā ir krietni atšķirīgāka izspēļu sistēma nekā ledus hokejā.

Komandu 2015 gada čempionātam gatavoja R.Ozoliņš un R.Glazkovs, bet Argentīnā ar izlasi strādās Pablo Gomess Navarro - pirmais Latvijas izlases treneris Pasaules čempionātā 2012 gadā. Viņš ir cilvēks, ar kā palīdzību Latvijas izlase ieguva 7.vietu pasaulē. Viņš komandu pavadīja arī Pasaules Spēlēs (World games) 2013.gadā Kali (Kolumbija). Treneris, kura inline hokeja pieredze ir nenovērtējama, sākot no spēlēšanas savas valstsvienības sastāvā, beidzot ar Pan America spēlēm un regulāru dalību ASV čempionātā.

Latvijas izlases sastāvs: Vārtsargi - Renārs Seiksts, Renārs Kazanovs; Uzbrucēji - Artjoms Ogorodņikovs, Artūrs Batraks, Miks Lipsbergs, Edgars Lipsbergs, Elvis Želubovskis, Guntis Pujāts, Jānis Golubovičš, Rūdolfs Maslovskis; Aizsargi – Sergejs Durdins, Aleksandrs Galkins, Viesturs Cimermanis, Arvis Purviņš.

Pirmās spēles Latvijas izlasei: otrdien 16.Jūnijā plkst.14:00 (20:00 pēc LV laika) pret Šveici; trešdien 17.Jūnijā plkst.11:00 (17:00 pēc LV laika) pret Čehiju; ceturtdien 18.Jūnijā, plkst.17:00 (23:00 pēc LV laika) pret Franciju.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Latvijas Inline hokeja federācija

     [+] [-]

, 2015-06-16 17:57, pirms 9 gadiem
Vai kāds varētu iedot linku-kur varētu šīs spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos apskatīt?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-16 20:55, pirms 9 gadiem
Te ir rezultāti: Competitions Schedule - FIRS - Inline Hockey

     [+] [-]

, 2015-06-16 21:39, pirms 9 gadiem
Latvija sāk ar uzvaru 5:2.

     [+] [-]

, 2015-06-16 21:50, pirms 9 gadiem
Dkv, dkv, ltv ir jauzv