Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētājs Lagzdiņš Pasaules kausa posmā izcīna 13.vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kanoe airētājs Lagzdiņš Pasaules kausa posmā izcīna 13.vietu
Roberts Lagzdiņš. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, olimpiade.lv

Ungārijas pilsētā Šegedā notiekošajā Pasaules kausa posmā smaiļošanā un kanoe airēšanā Latvijas pārstāvis Roberts Lagzdiņš 500m distancē iekļuva B finālā (10.-18.vieta, kurā finišēja ceturtais un kopējā ieskaitē ieguva 13.vietu, kas ir jelgavnieka labākais rezultāts.

Vīriešiem kanoe airēšanā 500m distancē startēja 22 dalībnieki, kas bija sadalīti trijos braucienos un no kuriem tikai viens nepārvarēja priekšsacīkstes, pirmo vietu ieguvējiem uzreiz tiekot finālā, bet 2.-7.vietā finišējušajiem otrajā kārtā pusfinālā divos braucienos cīnoties par atlikušajām sešām fināla vietām.

Pasaules junioru vicečempions Roberts Lagzdiņš vakar priekšsacīkstēs savā braucienā uzrādīja 3.laiku 1:57,78 (+5,04 sek.), kas kopējā ieskaitē deva 11.rezultātu un iespējas pacīnīties par iekļūšanu fināla devītniekā. Šodien no rīta pusfinālā mūsu sportists startēja pirmajā no diviem braucieniem. Daži priekšsacīkstēs apsteigtie konkurenti, kas pirmajā kārtā bija rezervēti airējuši, šoreiz apsteidza Robertu, kurš finišēja sestajā vietā ar gandrīz identisku laiku kā vakar – 1:57,80 (+4,11 sek.), kas nodrošināja vietu B finālā un cīņu par 10.vietu, līdz A finālam pietrūkstot 2,81 sekundei.

B finālā Pasaules kausa posmā jelgavnieks bija startējis arī pirms diviem gadiem, kad Poznaņā Polijā ieguva 15.vietu. Šodien Lagzdiņš 2019.gada rezultātu uzlaboja par divām pozīcijām. B finālā, pēc pusdistances jeb 250m atrodoties 2.vietā, beigās viņš finišēja ceturtais (1:56,36; +2,19), kas deva 13.vietu. A fināls sāksies pēc pusdiviem pēc Latvijas laika.

Atgādinām, ka otrs 14.janvārī vārda dienu svinošais sportists un Lagzdiņa vārda brālis – smaiļotājs Roberts Akmens – vakar iekļuva Pasaules kausa posma finālā un izcīnīja 8.vietu, bet ceturtdien ar otro vietu Eiropas atlasē ieguva ceļazīmi uz Olimpiskajām spēlēm Tokijā.