Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien ''Openkart'' 4.posms ''Swedbank'' kartodromā Kandavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pēc vairāk kā mēnesi ilga pārtraukuma sestdien, 18.aprīlī, ''Swedbank'' kartodromā Kandavā notiks ''Openkart'' 4.posms. Kā šosezon ierasts, sacensībās plāno piedalīties vairāk kā 30 dalībnieki. Tā būs atgriešanās klasiskajās trasēs, un sacensības solās būt ļoti aizraujošas kā tas parasti Kandavā mēdz būt.

Šī būs sestā sacensība ''Swedbank'' kartodromā kopš tā atklāšanas pērnā gada jūnijā, un tradicionāli trase pulcē lielu dalībnieku skaitu. Līdz šim pie uzvaras ''Swedbank'' kartodromā ir tikuši trīs braucēji. Čempionam Artūram Eversonam ir trīs uzvaras, bet Laurim Rozenvaldam un Reinim Stakēnam pa vienai.

Sacensībai odziņu pieškirs fakts, ka tradicionāli Kandavā tiek lietoti svara balasti, lai mazinātu sportistu svara atšķirības ietekmi uz uzrādīto rezultātu. Šajā posmā tiks izmantota pilna trases konfigurācija virzienā pret pulksteni.

Pēc aizvadītiem trim posmiem ''Openkart'' čempionāta līderis, pateicoties lieliskam sniegumam abos ''GoPlanet'' posmos, ar 91 punktu ir Jurijs Višņakovs, tikai par trim punktiem mazāk ir Rūdolfam Bērziņam, kurš sensacionāli uzvarēja iepriekšējā posmā ''GoPlanet'', trešais ir Zintis Grandbergs ar 80 punktiem. Čempions Artūrs Eversons pašlaik ieņem piekto vietu.

Komandu ieskaitē līderi ir ''R&D'' (Bērziņš, Dace Grosberga un Daniels Mančinskis), bet debitantu ieskaitē vadībā ir Kaspars Rožkalns. Trijos aizvadītajos posmos ir piedalījušies 50 dalībnieki, no tiem 23 debitanti.

Sacensību sākums plkst. 12:00, brīvie treniņi no plkst. 11:00. Vēl ir iespējams pieteikt savu dalību. Informācija openkart.net. Informācija par Swedbank kartodromu kartodroms.lv.

Par ''Openkart''

''Openkart'' ir lielākās amatieru īres kartinga sacensības Latvijā, kas notiek kopš 2007.gada. Tā ir demokrātiskākā un pieejamākā autosporta sacensību forma. Sacensībās var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 15 gadu vecumu, nav nepieciešama praktiski nekāda iepriekšēja pieredze. Sacensības notiek ar īres kartiem, ko piedāvā Latvijas un Baltijas kartinga trases un halles. Sacensības rīko biedrība Kartinga attīstības centrs.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība ''Kartinga attīstības centrs''